Delfíni jsou pořád unavení, lvi milují práci po ránu. Jaký typ spánkového zvířete jste vy?

13. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Denní a spánkový režim se podle odborníka na spánek doktora Michaela Breuse. Každý z nich představuje jedno zvíře a váš „chronotyp“. Tak se dá odhadnout, kdy jste nejproduktivnější, a kdy je pro vás ideální, abyste spali. Informaci přinesl web CountryLiving.com.

Lev

Lvi jsou většinou vzhůru od rána a nepotřebují litry kávy k tomu, aby byli aktivní. Mají plno energie a hned se pustí do snídaně. Právě ráno jsou nejvíce produktivní, odpoledne na ně padá únava. Lvi jsou ideální vedoucí. Pohybové aktivity by měli provádět navečer, předtím než okolo půl jedenácté zalehnou.

Medvěd

Medvědi a spánek, to je prostě jejich. Musí spát alespoň osm hodin denně, aby nebyli celý den rozlámaní a unavení. Ráno se jim z postele nechce a nařizují si (a následně odkládají) několik budíků. Nejaktivnější jsou přes den, večer už toho moc neudělají. Medvědi si rádi dají i krátký odpolední spánek. Podle doktora Breuse je pro medvědy ideální, aby vstávali tak, aby ještě před prací měli ještě nějaký čas pro sebe, v práci pak budou mnohem produktivnější. Cvičit by měli navečer a do postele jít cca okolo jedenácti.

Vlk


Životní styl - další články

Doporučujeme