Dnešní počasí láká na koupaliště! Podívejte se na tipy Frekvence 1

12. května 2015·Životní styl·Redakce

Sezona koupališť je tu. První z nich jsou už v provozu, většina areálů chce otevřít do konce měsíce. Připravují se i koupaliště přírodní, i když v nich je zatím nižší teplota vody. Dnes bude až 28 stupňů - kam tedy vyrazit?

Dnešek je nejteplejším dnem z celého týdne a o víkendu přijdou ledoví muži. Na horách může napadnout několik centimetrů sněhu a tak užívejme letního počasí, co se dá. I meteorologové nás zvou k vodě. “Dnešní odpolední maxima budou stoupat až k 28 stupňům Celsia, takže vezměte sluneční brýle a opalovací krémy a rozhodně k vodě vyražte”, říká na Frekvenci 1 Dagmar Honsová z Meteopressu. 

V rodinném bazénu stříká hroch

A kam? No, rozhodně do vyhřívaného bazénu. Jeden z prvních venkovních areálů je ten v Plzni – Lochotíně.  “Máme otevřeno každý den od 10 do 18 hodin. Teplota vody má teď 21 stupňů a zbytek nám ohřívá slunce, včera odpoledne měla 24 stupňů. Náš venkovní bazén je specializovaný na rodiny s dětmi. Je tam tedy i snížená hloubka dna”, říká jeho ředitel Tomáš Kotora.

Venkovní vyhřívaný bazén na Lochotíně má premiéru po 16 letech. Jeho zázemí skýtá úplně nové technologie a na jeho stavbu přispěla Evropská unie.  “Je tam kompletně dětské nerezové brouzdaliště s herními prvky – pro malé děti jsou tam 3 vodotrysky, jeden míč zvaný bowl, hroch, ze kterého stříká voda, a také jedna skluzavka pro nejmenší děti. Areál je osazený lavičkami a polohovatelnými lehátky a o víkendu bude už propojený s vnitřním areálem”, dodává Kotora.

Brněnská riviéra i Zábrdovice stříhají metr

Většina areálů se teprve na start sezony ale  připravuje, například  městská koupaliště v Brně. “Venkovní bazén v Zábrdovicích a na Riviéře otevřou své brány veřejnosti 30. května”, prozradila Frekvenci 1 Soňa Haluzová z brněnského magistrátu.

V Hradci Králové drží datum otevření v tajnosti

Na  koupališti Flošna v Hradci Králové zatím termín nezveřejnili. “Konkrétní termín už ale  máme v hlavě”, prozradila pracovnice královéhradecké plovárny. Rozhodne nejspíš počasí.

S koupáním  neotálejte, zbývají jen hodiny letního počasí

S návštěvou už zprovozněných koupališť ale neváhejte. “Zítra se pak počasí zkazí a vypadá to, že ke koupání se vrátíme až na konci měsíce,” dodala Dagmar Honsová.

Foto bazénu v Plzni – Lochotíně

A vy tak mezitím můžete dál hubnout do plavek 🙂

Životní styl - další články

Doporučujeme