Dojemné video obletělo svět. Obrovský gorilí samec si hladí nebojácného sviště

24. května 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: ČTK)

Tohle video obletělo téměř okamžitě sociální sítě. Zvědavý třiadvacetiletý primát jménem Kongo z amerického Michigan ve městě Detroitu na něm hladí nebojácného sviště. Video zveřejnila zoologická zahrada na svém Facebooku.

Podle detroitské zoo není neobvyklé vidět sviště během krmení u gorilího výběhu. “Oba druhy jsou býložravci. Méně časté už je však spatřit gorilu, která jemně hladí sviště po zádech, čehož byl svědkem jeden z návštěvníků,” napsala k videu zoo. To natočil jeden z návštěvníků, za příspěvek mu zoo poděkovala.

Na záběrech je vidět, jak samec Kongo svýma velkýma rukama hlodavce několikrát opatrně pohladí a pak se od něj zase vzdálí. Malý svišť se i přes svou velikost obra vůbec nebojí. “Ačkoliv gorily váží přes 180 kilogramů, zdá se, že tento malý návštěvník si je vědom toho, že od třiadvacetiletého Konga mu nehrozí žádné nebezpečí,” uvedla zahrada.

Roztomilé video dojalo nejen návštěvníky zoo, ale i uživatele na sociálních sítích. “Životní lekce: Někdy je zkrátka potřeba se zastavit a pohladit sviště,” napsal například jeden z komentujících na Facebooku. “Kdyby byl na místě gorily člověk, utekl by svišť do svého doupěte,” podotkl další uživatel. Asi bychom udělali úplně to samé.


Životní styl - další články

Doporučujeme