FOTO: Indové vymysleli odpadkový koš, který vás odmění internetem zdarma!

25. února 2016·Životní styl·Redakce

V Indii si s vyhazováním odpadků moc hlavu nelámou. To rozčilovalo dvojici podnikatelů natolik, že se rozhodli vymyslet koš, který vás za vyhození odpadků odmění připojením k wi-fi zdarma!

Rádž Désáí a Pratik Agárval se před třemi lety zúčastnili hudebního festivalu v Béngalúru, kde se jeden druhému ztratili a nemohli se dvě hodiny najít. Napadlo je, že by řešením bylo, kdyby lidé na takové události mohli zůstat připojeni k internetu. Navíc je otravovalo, že se všude válelo množství odpadků. Vymysleli proto koš, který pokaždé, když do něj něco vyhodíte, vás odmění připojením k wi-fi na 15 minut zdarma.

Umělohmotný koš stojí zhruba 1470 dolarů (36.200 Kč). Má LED obrazovku a když do něj něco hodíte, objeví se na ní kód, díky kterému se můžete připojit k wi-fi. Ta funguje do vzdálenosti 50 metrů. Firma obou podnikatelů zatím umístila chytré koše zkušebně na několika akcích a vysokých školách, už se s nimi ale spojily soukromé firmy a vládní úřady a zkoumají, zda by mohly být koše rozmístěné ve velkých městech jako Bombaj.

INDIE: 4 kuriózní způsoby, jak nepozorovaně prchnout před policisty

Důvody k rozvodu v Indii: příliš mnoho sexu nebo neuvařený čaj

Životní styl - další články

Doporučujeme