FOTO: Spíte se svým telefonem? Riskujete, že můžete i vyhořet!

23. února 2016·Životní styl·Redakce

Trpíte zlozvykem, že musíte mít svůj mobilní telefon u sebe i během spánku? Nebo si ho dokonce dáváte i pod polštář, aby vás ráno vzbudil budíkem? Pak hodně riskujete!

Americká policie zveřejnila snímky vyhořelých telefonů, s kterými jejich majitelé spali pod polštářem. Přehřáté přístroje se vznítí a v lepších případech to končí jen ohořelým polštářem. Baterie v telefonech se totiž v takových podmínkách přehřejí a začnou telefon doslova rozleptávat. Někdy mohou i explodovat. Je to stejně hloupé jako nechat telefon v létě za vyhřátým oknem.

Na nerozlučnost se svým telefonem už doplatila spousta domácností. Například rodina třináctiletého Ariela Tolfreeho z Texasu, který si nechal svůj Samsung S4 pod polštářem. Přehřátý telefon pak způsobil požár a všichni se museli v noci evakuovat. Pana Dwayna  Blancharda z Británie zase v listopadu vzbudil požární alarm a příčina byla stejná – jeho syn si nechal telefon pod polštářem.

Mobilní telefony stejně jako všechny ostatní elektronické přístroje potřebují mít kolem sebe dostatek prostoru pro proudění vzduchu. A měly by vždy ležet na tvrdém povrchu. Tak pokud to bez svého telefonu nemůžete vydržet ani minutu, odkládejte si jej alespoň na noční stolek!

Životní styl - další články

Doporučujeme