Frekvence 1 odpočítává: Poslední týdny do podání přihlášek na střední školu!

25. února 2016·Životní styl·Redakce

Pokud máte doma budoucího středoškoláka, do podání přihlášky zbývá už jen pár týdnů. Pokud stále nevíte, kam přihlášku podat, poradíme vám.

Jestli vaše dítě ještě neví, kterým směrem se dát, zkuste si na něj udělat dostatek času a proberte to spolu. Berte v potaz dosavadní výsledky z předmětů na základní škole. Pokud dítko nezvládá matematiku, obchodní akademie pro něj asi nebude to pravé. Jazykově vybavení naopak mohou vybírat z množství humanitně zaměřených gymnázií.

V dnešní době si na střední škole přijdou na své i milovníci informačních technologií. Stačí dobře zapátrat. Střední školy mají v nabídce kolem tří set oborů. Je ale důležité, abyste se rozhodli do 15. března, kdy je poslední možný termín k podání přihlášky. 

Prověřte dítě i školu

Pokud je vysněná škola daleko, zvažte s dítětem varianty, které by byly přijatelné pro něj i pro vás. Může zvolit dojíždění nebo třeba individuální studijní program. Pro někoho může být dojíždění náročné, jiné děti se na to naopak těší. 

Když si nejste jisti tím, jestli je vaše dítě na jistý obor nadané, poraďte se se současným třídním učitelem. Spolu tak můžete zhodnotit, který směr se pro vaše dítě hodí nejvíc. V případě, že váháte s výběrem školy a nejste si jisti jejím prostředím nebo třeba kvalitou výuky, stále ještě můžete využít dnů otevřených dveří.

Pro celkový přehled o školách, jejich oborech a studijních podmínkách pak navštivte web http://www.infoabsolvent.cz/. Přejeme vám a hlavně vašim dětem, ať zvolíte správně.

Životní styl - další články

Doporučujeme