Frekvence 1 radí: Jak na celulitidu!

1. července 2015·Životní styl·Redakce

Celulitida trápí až 90% ženské populace. Je to problém, který řeší ženy s nadváhou, ale také mnoho těch, které jsou štíhlé. My vám poradíme jak s ní zatočit.

Viník neznámý 

Zatím se nedá říct, co je stoprocentním viníkem celulitidy. Odborníci se ale shodují, že příčin je více. Na vině může být nadměrné množství toxinů v těle, sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu, špatná životospráva a spousta dalších faktorů.

Existuje spousta krémů a masážních přístrojů, které slibují, že vás pomerančové kůže nadobro zbaví. Máme pro vás i pár dalších tipů, díky kterým můžete s celulitidou zatočit.

Pomocníci v boji s pomerančovou kůží 

  • Odborná pomoc

„Pokud celulitida není spojena s nadváhou a otoky, jde o estetický problém. Na takový problém jsou účinnou metodou manuální nebo přístrojové lmfodrenáže. Ty jsou prováděny speciálně vyškolenými lymfoterapeuty,” řekla Frekvenci 1 dermatoložka Sylva Zajícová.

  • Ledová sprcha

Po sprchování nebo koupeli nezapomeňte postižená místa osprchovat ledovou vodou. Přitom se masírujte žínkou. Tento způsob boje s celulitidou je prospěšný i v tom, že se otužíte.

  • Cvičte

Nemusíte chodit do posilovny, abyste se zbavili nežádoucích dolíčků. Stačí si na internetu najít odpovídající cviky na zadeček, stehna a boky. Jedná se o jednoduché opakované pohyby, které vám zpevní tělo. Například dřepy nebo výpady. Stačí pár minut denně a s výsledkem budete zaručeně spokojeni.

  • Omezte tuky

Při stravování myslete na to, že byste se měli vyhnout především nasyceným tuků. Ty najdete ve vepřovém mase, uzeninách, másle i ve smetaně. Stejně tak omezte i bílé pečivo, které nasycené tuky obsahuje. Místo toho jezte více ryb a zeleniny.

  • Dodržujte pitný režim

Názory na to, kolik ideálně vypít za den vody se různí. V případě, že chcete dostat celulitidu pryč byste měli vypít alespoň litr a půl.

  • Vynechejte cukr, kofein, alkohol a nikotin

Kuřačkám se s celulitidou bojuje hůř. Zkuste se této neřesti zbavit. A pokud navíc pijete sladké limonády, příliš mnoho kávy nebo si denně dáte pivo, pak není divu, že se vás celulitida stále drží jako slupka pomeranče.

Životní styl - další články

Doporučujeme