GALERIE: Sporťáček nadchl stovky dětí, další se mohou těšit v Brně a v Plzni

12. září 2016·Životní styl·Redakce

Olympijští vítězové Lukáš Krpálek a David Svoboda. Souboje kajakáře Jiřího Prskavce a kanoisty Josefa Dostála, exhibice motokrosaře Petra Piláta. A hlavně 147 klubů a 12 386 návštěvníků ve Sportovním areálu Hamr Braník se postarali o to, že festival Sporťáček v Praze překonal všechny své dosavadní rekordy.

Sport je o emocích, o zábavě, o objevování nových věcí a sdílení zážitků. Sporťáček, největší náborový sportovní festival pro děti v republice, tohle všechno ukazuje už od roku 2011. Během sobotní pražské zastávky ve Sportovním areálu Hamr Braník ale nabídl ještě mnohem víc. 

Nejmenší návštěvníci si v jeden den na jednom místě mohli vyzkoušet zdarma jakýkoliv druh pohybu. Z víc než 12 tisíc účastníků bylo 7500 dětí (2600 do 10 let), které spontánně rejdily v areálu o rozloze 35 tisíc čtverečních metrů. Do dění se zapojili olympijští vítězové Lukáš Krpálek a David Svoboda, úsměvy rozdávali i plavkyně Barbora Závadová, hokejový šampion Martin Procházka či fotbalista Sparty a reprezentace Bořek Dočkal. 

Sporťáček nastavil sobě i ostatním laťku, která se bude těžko překonávat. Přesně to je však cesta, na jejímž konci má být v pohybu celý svět. O tom se přesvědčí už 17. 9. Brno a 24. 9. se uzavře letošní 6dílný seriál v Plzni.

GALERIE: Děti si na festivalu Sporťáček mohly vyzkoušet desítky sportů

Životní styl - další články

Doporučujeme