Já chci mobil! Všichni ostatní ve třídě ho mají! Víme kdy a jaký školákovi pořídit!

8. září 2014·Životní styl·Redakce

Věk dětí, které mají vlastní mobilní telefon, se v Česku snižuje. Zatímco většina dětí narozených před rokem 2005 dostala první telefon v devíti letech, dnes není výjimkou u pětiletých.

Dotyková obrazovka

Standartem dnešní doby jsou už telefony s dotykovou obrazovkou. Nemusíte se bát, že by takový mobil byl pro vaše dítě příliš složitý. Dnešní školák si s ním poradí pravděpodobně rychleji než vy .

Levný provoz – připojování přes wi-fi

Nejlevnější smartphone se dá pořídit už kolem tisícovky. Jestli nemáte v plánu platit svému dítku data v mobilu, vybírejte takový telefon, který se může připojovat na wi-fi.

Paměť

Další výhodou je velká paměť nebo slot na paměťové karty, který dovolí používat telefon i jako MP3přehrávač. Vaše dítě to ocení a budete možná překvapení jak rychle dokáže naplnit samotnou paměť telefonu a vy budete rádi, že jste pořídili přístroj, který má možnost využít paměťovou kartu.

Předplacená karta

Jestli se chcete vyhnout vysokým účtům za telefon, pořiďte dítěti předplacenou kartu a dejte mu limit, jak dlouho mu musí vydržet. Nejen, že dítě tolik neutratí, ale zároveň ho vedete k odpovědnosti. Variantou je samozřejmě i hromadný rodinný tarif, ale musíte počítat s tím, že vaše dítě bude pravidelně vyvolávat a esemeskovat daleko víc.

Životní styl - další články

Doporučujeme