Jak přežít plavkovou sezónu? S letním dietním plánem!

22. června 2016·Životní styl·Redakce

Je to pořád dokolečka. Plavky jsou malé, kila navíc, zaručená dieta. Jak přežít v pohodě plavkovou sezónu? Bez plánu to nepůjde!

Přes zimu se můžeme schovat pod několik vrstev oblečení, na jaře zjišťujeme, že máme pár kilo navíc. Ale teď je tu léto a na scénu vylezeme v plavkách! Nezoufejte, hubnout se dá chytře.

Stanovte si cíl

Pozor na přehnané ambice, je dobré zůstat nohama na zemi. Pro začátek si stanovte cíl, že zhubnete 5 – 10 procent vaší současné váhy. To je na pohodu a neztratíte motivaci.

Začněte pít

Aby se mohlo tělo zbavovat odpadních látek a rozkládat tuky, musí mít dostatek tekutin. Počítejte s přibližně 0,3 l vody na 10 kg tělesné váhy.

Pravidelně jezte

Naučte se jíst 5 – 6krát denně. Jinak si tělo zvykne na nepravidelný přísun energie a bude si jídlo schovávat na horší časy. Do tukových polštářů.

Měřte si živiny

Základem zdravého hubnutí je vyvážený objem živin. Tuky by měly být do 25%, sacharidy do 50% a bílkoviny do 25%. Takový poměr vám zaručí dostatek energie.

Sportujte

To je ale novinka! Pohyb je zdravý nejen při hubnutí. Několikrát týdně si protáhněte tělo u sportu, který vás baví. Budete mít lepší náladu a kila budou mizet rychleji.

Hubněte pomalu

Pokud ztratíte za měsíc víc než 4 kilogramy, je vaše dieta příliš přísná. To může vést po jejím ukončení k jojo efektu.

Plánujte si jídlo

Sepište si seznam všech jídel na následující týden. Pak podle seznamu nakupte a udělejte si zásoby doma i v práci.

Hodně spěte

Pokud málo spíte, chybí vám energie a tělo si ji chce brát z jídla. Nutí vás mlsat a energii si pak schovává na dlouhou dobu. Nenechá vás hubnout. Spěte 7 – 8 hodin denně. Zkuste to!

PORADNA FREKVENCE 1: Desatero pro postavu do plavek. Je nejvyšší čas!

TIP FREKVENCE 1: Diety světových hvězd. Inspirujete se, ale zůstaňte na zemi!

Životní styl - další články

Doporučujeme