Jak správně obléknout mazlíčka do sychravého podzimního počasí?

3. října 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Podzim klepe na dveře, a tak postupně vytahujeme ze skříně mikiny a svetry. Mnozí majitelé domácích mazlíčků vytahují oblečky i svým čtyřnohým kamarádům. Protože i je dokáže chladnější počasí pořádně potrápit. Jak bychom pro ně měli správně vybrat oblečení? S tím radí server Novinky.cz.

Ano, všichni víme, že zvířata mají kožíšek, který je před chladným počasím ochrání nejlépe. Jenže doba, kdy se tato zvířata pohybovala neustále venku je pryč a o to méně jsou otužilá. Přechody z tepla do zimy jim způsobují nemalou zátěž, proto jim jejich majitelé pořizují roztomilé hadříky.

U pejska při výběru oblečku dbejte na velikost a také vezměte v potaz jeho zvyky. Pokud s ním trávíte hodně času venku, zvolte raději funkční sportovní oblečky než elegantní či pletené. Dokonce se dají pořídit i nepromokavé pláštěnky. Také pamatujte na to, že pes se v oblečku musí cítit pohodlně a nesmí mu vadit ve vykonávání potřeby.

U koček je to už složitější, protože valné většině koupí oblečku radost neuděláte. Dobré je zvíře trénovat už od mala, jelikož pak máte větší pravděpodobnost, že se s tím v dospělosti lépe popasuje. Také si dejme ruku na srdce, že většina koček tráví čas uvnitř domu, a tak pro ně jsou oblečky zcela zbytečné. Proto jejich majitelé nejčastěji kupují hadříky jen příležitostně jako třeba na Vánoce nebo Halloween.

Životní styl - další články

Doporučujeme