Je chlap v zástěře to samé, co v sukni?

15. srpna 2014·Životní styl·Redakce

V podstatě je jen několik málo důvodů, proč se partneři hádají. Důvodem bývají děti, peníze, rozlišné zájmy nebo různý pohled na fungování ve společné domácnosti.

Chtít po mužském, aby pořádek vnímal stejně jako žena, je sci-fi a klást si takové cíle je ztrátou času. Obě pohlaví mají naprosto odlišné vnímání  na to, co  je potřeba uklidit, co už je uklizeno nebo co ještě počká. Obyčejná dvě slova “to počká” jsou otočením klíčku v zapalování,  jde o vteřinový iritační moment, který se dokáže změnit na čas, kdy kličkujete a utíkáte před vesmírnou bouří.

Teplá plotna

Žena bere za svoji povinnost vést domácnost v pořádku, pokud to není šmudla; mít teplou plotnu, pokud ji vaření nezdržuje od rozečteného románu; žena má přehled o obsahu koše špinavého prádlo stejně jako o tom, kdy sousedka dostala novou kabelku; a ještě  v sobě zabudovaný budík, kdy je prádlo suché, nebo kdy uplynulo 8 minut, co se začaly vařit špagety. Zavání to dokonalostí? Kdepak, jen jiným způsobem myšlení.

Úklid nebo fotbal v HD?

A protože muž ve většině případů pořádek vnímá doslova po svém, je semínko sváru zaseto. Pro chlapa není globálním problémem, že špinavé ponožky leží mimo koš na prádlo, ale  fakt, že vedle v hospodě nečistí trubky a soused má lepší obraz, takže fotbal uvidí v HD.

Nedej bože, aby po takovém chlapovi chtěla jeho vlastní žena obléknout zástěru, vzít utěrku do ruky a vrhnout se na velký úklid. Zvuk luxu ho dovádí k šílenství, koště  a kýbl nemůže ani po 15ti letech najít a v kuchyni si maximálně namaže chleba. Přece nebude ukazovat, že umí skvělý steak a že po sobě umí otřít olejem zadělanou kuchyňskou linku. Takhle se vybičuje jen pro ženu nevlastní, a to jen na dobu určitou. Většinou má limit 24 hodin.

Zástěra nebo sukně?

Zástěra nebo sukně je vnímaná jak ryze ženský módní doplněk, a v montérkách se přece neleští nábytek ani nežehlí prádlo. Takže, milé dámy, chtít po chlapovi domácí práce je vnímáno, jako by vás nutil lehnout si pod nové auto a kochat se podvozkem.

Nefeministicky řečeno – pan Božský neexistuje, ale poloboha může potkat každá z vás. Hodně štěstí.

Více v pátečním Dámském klubu na Frekvenci 1 od 16:00. Co preferujete vy, sukni nebo zástěru? 🙂

zastera!

Životní styl - další články

Doporučujeme