Jedete k moři? Čekají vás zácpy kvůli opravám, fotbalu, a migraci

12. června 2016·Životní styl·Redakce

Čechy, kteří pojedou v létě na dovolenou do zahraničí autem, čekají opět zácpy. Nejhorší budou zřejmě první červencový víkend a pak přelom července a srpna, ale i v ostatních termínech se zřejmě zdržení nevyhnou.

Na nejvytíženější české dálnici D1 mezi Prahou a Brnem se modernizuje rekordních pět úseků a na začátku školního roku se přidají další. K tomu se přidá oprava úseku mezi Brnem a Vyškovem, kde je stání v koloně již tradicí. Několik mostů se opravuje na D10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Na to navazuje oprava Pražského okruhu u Černého Mostu, na Pražském okruhu se staví i nová protihluková stěna mezi sjezdem z dálnice D1 a Jesenicí. Navíc je tam nově instalován rychlostní radar.

Na dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary opět silničáři opravují svodidla u Velké Dobré. Dálnice D5 zažívá každodenní lapálie u Berouna, kde silničáři opravují povrch vozovky. Náročné opravy zažívá i dálnice D4 na Strakonice. První opravovaný úsek je hned u Cukráku a následují další čtyři. Dále se staví nová část dálnice před Českými Budějovicemi a přímo ve městě se opravuje stěžejní Litvínovský most, takže doprava tam často kolabuje. Opravuje se i dálnice D2 do Bratislavy.

Zdrží vás i fotbaloví fanoušci a kontroly migrantů

V Rakousku se ve směru do Itálie a na Istrii opravuje tunel Liefering na dálnici A1 na severozápadě Salzburgu. Na A10 je mimo jiné mezi exity Pongau a Lammertal provoz sveden do protisměru, opravuje se pravý jízdní pruh před Taurenským tunelem ve směru na Villach. Směrem na Chorvatsko pokračuje stavba dálnice A5 mezi městy Poysdorf a Schrick, opravují se mosty na průtahu Vídní A23 a na stejné komunikaci za Vídní se opravují i jízdní pruhy.

Na dálnice A2 se opravuje komunikace u města Weiner Neustadt a údržba jednoho jízdního pruhu u města Ilz, směr Graz.V Maďarsku pokračuje stavba dálnice mezi městy Csorna a Szombathely. Omezený je provoz na silnici I/86 u města Zalalövö, kde je kyvadlový provoz na semafory. Stejné je to na I/74 u města Zalaegerszerg. Vedle uzavírek kvůli opravám silnic dopravu zkomplikuje světový fotbalový šampionát ve Francii a také stále častější hraniční kontroly kvůli migrační vlně.

Životní styl - další články

Doporučujeme