Kam na dovolenou? Češi mají obavy z afrických destinací

25. května 2015·Životní styl·Redakce

Češi jsou v posledních týdnech velmi opatrní při výběru dovolených. Stále víc z nás má obavy strávit ji v doteď oblíbených turistických letoviscích. Bojíme se hlavně Afriky.

A proč se bojíme Afriky? Důvodem jsou stále častější teroristické útoky. Podle mnohých cestovních kancelářích je menší zájem  znát. Příkladem je Tunis . A to hlavně kvůli březnovému útoku teroristů na muzeum a parlament v hlavním městě. Zájem opadl i o některá místa v Egyptě, stěžují si mnohé cestovní kanceláře. 

Sledujte seznam nebezpečných lokalit na internetu

Mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová ale uklidňuje, že v turistických areálech u Rudého moře nebo na pobřeží Středozemního je klid. Podle ní existuje seznam míst, kam se nedoporučuje jet. 

“Seznam najdete na stránkách ministerstva zahraničí www.mzv.cz.  Doporučujeme všem, kteří si v tuto chvíli vybírají dovolenou, aby tento seznam sledovali. Nejde o celé země, ale jen o oblasti, kam se nedoporučuje jet. Turistických letovisek se problémy většinou nedotýkají,” dodala mluvčí.

Na cestu do Sýrie úplně zapomeňte

Největším strašákem jsou v těchto dnech islámské státy v Africe a na blízkém východě. ” Jsou to země jako Irák, Sýrie, Jemen, Libye, ale nepředpokládáme, že by někoho napadlo tam dneska jet, to by skutečně nebyl dobrý nápad,” dodala mluvčí.

Další stále oblíbenější destinací českých turistů byl Nepál, ten ale postihlo zdrcující zemětřesení.  “Opravdu, pokud je to možné, tak tam nejezděte. Je tam plno práce, je tam spoustu našich záchranářů, kteří tam pomáhají , tak by bylo opravdu dobré se této destinaci v těchto týdnech taky vyvarovat,” varovala Lagronová.

Rodiny s dětmi nezastaví ani teroristi

Bezpečnostní situace ve zmíněných státech naopak nahrává některým státům na jihu Evropy. Naši turisti stále ve velkém míří do Chorvatska nebo Řecka, Bulharska.  Velmi pochvalovanou zemí pro dovolenou je stále Itálie.

Nicméně rodiny s dětmi obavy z teroristů nezastaví. Podle největších cestovních kanceláří v zemi stále propadají kouzlu all inclusive pobytů v egyptských hotelích.  Ceny totiž padají stále níž a níž.

“Aktuálně nabízeme  letecký zájezd do čtyřhvězdičkového hotelu v egyptské Hurghadě typu All inclusive za 12 750 korun. A ceny neustále klesají,” prozradila Frekvenci 1 zástupkyně jedné cestovní kanceláře zaměřující se na Afriku.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme