Kolikrát se milovat?

16. října 2014·Životní styl·Redakce

Se zamilováním přichází euforický stav, který trvá několik měsíců. V tomhle období máme klapky na očích a toužíme jen po jedné věci - denně být se svým milým, a nejlépe v ložnici. Na to, jak často se milovat, zkusíme najít odpověď.

Sexem ke zdraví

Po euforii přichází zklidnění hormonů, sundáváme růžové brýle a začínáme řešit každodenní starosti. I do vztahu prolínáme nálady, které přicházejí v sinusoidě (u většiny žen – vlivem hormonů; u mužů podle povahy a po padesátce také vlivem hormonální změny). A samozřejmě, že se střídáním dobré a špatné nálady máme chuť (či nechuť) na sex s naším vyvoleným. Proto kolikrát denně, týdně, někde dokonce měsíčně se milovat – je otázkou k polemice. Všude je to jinak a jiné. A nezapomeňme na fakt, kdy se do vztahu vkrade prozrazená nevěra, nebo nemoc. To je potom otázkou života a smrti, zda …

1 x týdně

Tato frekvence milování napomáhá dobrému spánku a podporuje hubnutí.

2-3 x týdně

V tomto případě byl prokázán nárůst imunoglobulinu až o 30%. Ten přispívá k dobré náladě a udržuje vás svěží. Ti, kteří se milují třikrát týdně navíc až o polovinu snižují riziko infarktu.

4-5 x týdně

Pocítíte blahodárný vliv na vaši pokožku – bude hladší a svěžejší. Pravidelné milování vám ve tváři ubere čtyři až sedm let a navíc dodá optimismus.

Každý den

Díky nadměrné produkci endorfinů snížíte stavy úzkosti a každodenní sex může fungovat i jako antidepresivum.

Co na to statistiky?

Podle jedné internetové ankety je pro Čechy ideální milování 2-4x týdně. Většinou to ale stihnou jen jednou týdně. Když už na to skočí, rozhodně nespěchají. Sex trvá někdy až 20 minut.

Jak důležitá je sexuální četnost pro moderátorky Dámského klubu? 

Markéta: Každodenní intimní život podle mě není záležitostí lásky. Láska je i porozumění, tolerance, sdílení. Tím neříkám, že není fajn, čím více, tím lépe, ale i páry, které více sdílejí, než se věnují touze, se nemusí cítit nijak ošizeny.

Aneta: Milování je velice důležité, k lásce prostě patří. přeci když po sobě dva lidé každý den touží, tak očekávám, že se také každý dne budou milovat

Na vaše názory se těšíme dnes mezi 16:00-17:00 na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme