Manželé na společném pracovišti? Sen nebo horor?

4. září 2014·Životní styl·Redakce

Co je v domě není pro mě! Tak zní jedno z pravidel, které vztahy na pracovišti vylučuje. Ovšem, pravidla jsou tu od toho aby se porušovala.

Jak to přežít

Na začátku může představa sdílení společné domácnosti i práce vypadat lákavě. S milovanou osobou ráno vstáváte, snídáte, společně jedete do práce, celý den máte svoji lásku na očích a sdílíte vše prakticky celých 24 hodin. I ten nejkrásnější romantický obrázek se ale může časem změnit v noční můru! Nemusí to být ani vaše vina. Stačí problémy na pracovišti. Závistiví kolegové. Nepřející šéf nebo tzv.”ponorková nemoc.”

Jsme spolu od rána do večera

Společným pracovištěm se totiž připravujete o jednu výhodu, kterou mají automaticky páry, které pracují odděleně. Je to “to těšení se na sebe!” Někdy prostě není jiné řešení. Buď pracujete ve vlastní rodinné firmě nebo to nejde jinak. Frekvence 1 má pro vás pár tipů jak spolu pracovat a nepřijít o vztah ani o rozum.prace

Tohle je práce a tohle náš osobní život

Stanovte se pravidla. V práci nikdy neřešte osobní věci a naopak. To jestli pojedete na víkend k vašim nebo manželovým rodičům nezajímá nejen vaše kolegy, ale může to i pěkně vytáčet vašeho šéfa, pokud zjistí, že místo debaty nad společným projektem řešíte víkendy, problémy dětí nebo dokonce vztahové problémy mezi vámi.

Společný domov není kancelář

Tím, že spolu pracujete se občas nevyhnete situaci, že se k pracovním problémům vrátíte i doma. Doma by mělo platit stejné pravidlo pro práci jako v zaměstnání pro váš osobní život. Podle Markéty Mayerové, která se svým bývalým manželem Slávkem Bourou pracovala několik let se vyplatí nejen si stanovit pravidla, ale můžete si to celé zpříjemnit hrou. 

Pracovní vztahy ještě před příchodem domů “nacpěte” do virutuální igelitky a než překročíte práh vašeho společného domova, odložte si ji! Nechte ji prostě přede dveřmi. 

Tohle už nevydržím

Pokud se po nějakém čase dostanete do stadia, že máte pocit, že to prostě takhle dál nejde, řešte to! Partnerovi citlivě vysvětlete svoje pocity (nemusí mít ty samé a může se dokonce cítit uraženě, že s ním nechcete být celý den) a začněte si intenzivně hledat nové místo. V práci sice trávíme velkou část našeho denního bdělého stavu, ale základem pro spokojenost v práci je klidné a příjemné zázemí. Pokud vám ho společná práce zlikvidovala, dejte si tu píli a vybudujte nové za nových, pro vás přijatelných podmínek.

Více o tématu “Jsme manželé a pracujeme spolu” můžete slyšet už dnes v Dámském klubu na Frekvenci 1 s Markétou Mayerovou, Anetou Christovovou a Danem Kostkou od 16ti hodin!

Životní styl - další články

Doporučujeme