Maskoty hokejového MS v Praze a Ostravě budou Bob a Bobek!

9. září 2014·Životní styl·Redakce

Maskoty hokejového mistrovství světa, které se příští rok uskuteční v Praze a Ostravě, budou králíci z klobouku Bob a Bobek. Postavy z populárního Večerníčku v červeném dresu dnes oficiálně představili zástupci organizačního výboru a Českého svazu ledního hokeje.

„Maskot je pro vyznění akce jednou ze stěžejních záležitostí, které jsme se v rámci organizačního výboru intenzivně věnovali. Chtěli jsme, aby něco vypovídal o České republice a aby zároveň něco říkal našim lidem,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Věříme, že Bob a Bobek tyto požadavky splňují ideálně a že fanoušci přijmou náš výběr pozitivně,“ doplnil.

Představitelé hokejového svazu původně koketovali s myšlenkou, že by se maskotem MS stal krteček, ale s ohledem na složitá jednání o autorských právech od svého záměru nakonec ustoupili. Práva na použití Boba a Bobka vlastní Česká televize, s jejímiž zástupci se bez větších problémů domluvili.

Hokejové MS se na území České republiky konalo v minulosti již devětkrát, naposledy v roce 2004, kdy byl maskotem lev Tomík. Lva jako hlavní znak šampionátu si zvolili českoslovenští pořadatelé i v letech 1985 a 1992.

Životní styl - další články

Doporučujeme