Máte kočičí a psí chlupy všude? Přinášíme vám pět tipů, jak se jich zbavit

20. října 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý kdo má kočičku nebo pejska se potýká s jedním velkým problémem, a to, že jsou jejich chlupy doslova všude. Víte jak se jich účině zbavit z míst a materiálů, kde vám vadí nejvíce? Mrkněte se na následujících pět tipů! Infomoval o tom magazín Blesk pro ženy.

Osvědčená klasika – lepící váleček

Válečky se samolepící páskou jsou mezi chovateli těchto čtyřnohých stvoření velmi oblíbené. Ten na sebe nabalí doslova všechny chlupy a posbírá i ty nejmenší nečistoty. Poté stačí už jen samolepící plochu odtrhnout a váleček je připraven k opětovnému použití. Pokud ale nemáte doma váleček, tak na stejném principu funguje i obyčejná izolepa.

Gumové rukavice

Pokud máte po ruce gumové rukavice, tak jste nad chlupy vyhráli. Stačí je trochu navlhčit a začněte stahovat chlupy z povrchů. Když například přejedete rukavicí po koberci, tak okamžitě uvidíte, jak se vám zvířecí srst bude hromadit v dlaních.

Sušička na prádlo

Dalším z osvědčených pomocníků je obyčejná sušička. Když do ní dáte mokré prádlo, tak díky neustálému proudění vzduchu se stoprocentně zbavíte všech chlupů na vašem oblíbeném oblečení.

Natáčky na vlasy nebo houbička

Když k prádlu do pračky přidáte starou natáčku nebo houbičku na nádobí, tak by se během praní měly chlupy nachytat na hrubou stranu. A vy se nemusíte bát ucpaného odpadu.

Kuličky do pračky

Ty nejmodernější pračky mají už dokonce programy, které jsou speciálně určené na odstranění zvířecích chlupů z oblečení. Pokud máte ale starší pračku, nezoufejte. Pro odstranění krátkých chlupů, které jsou zapíchnuté v oblečení, doporučujeme přidat k prádlu speciální kuličky, na které se vlasy a chlupy nachytají.


Životní styl - další články

Doporučujeme