Muž (30) má Alzheimerovu chorobu. Bojí se, že špatný gen zdědí jeho malá dvojčátka

12. května 2020·Životní styl·Redakce

Zdroj: Facebook

Musí si psát upomínky. Na uklizení linky nebo počet schodů, které musí sejít, aby nespadl. Nemůže pracovat a nyní čeká na rozhodnutí, zda-li může vůbec řídit. Tak vypadá život Daniela Bardburyho, který trpí Alzheimerovou chorobou.

Vždy jsem měl práci. To, že bych v tomto věku nepracoval, pro mě bylo ještě před několika lety naprosto nepředstavitelné,“ řekl Daniel pro The Sun. Kvůli své chorobě ztratil zaměstnání v letecké továrně.

Jeho otec Adrien zemřel ve věku 36 let. Tehdy příčina jeho smrti nebyla objasněná, ale po pozdějších testech krve lékaři zjistili, že Adrien měl vzácný zmutovaný gen PSEN1. Ten má na svědomí onemocnění Alzheimerovou chorobou.

U Daniela se symptomy projevily v roce 2016. Tehdy byla jeho partnerka Jordan těhotná. Rozhodli se, že nebudou dohledávat, zda-li za jeho symptomy může gen, který je dědičný.

Zveřejnil(a) Daniel Bradbury dne Čtvrtek 7. července 2016

Lidé většinou říkají, že by rádi věděli, kolik času jim zbývá. Opravdu byste si na ruku nasadili tyto hodinky, jen abyste věděli, kolik času vám zbývá, nebo byste raději žili teď a tady?“ tvrdí devětadvacetiletý otec.

Jeho dvojčátka se narodila v červnu 2016. Během následujícího roku Danielovy symptomy už nemohly být ignorovány. Jeho partnerka se poté musela vzdát svojí práce, aby se o něj mohla starat.

Stal se o dost nemotorným. Zakopával a rozléval nápoje. Občas se mě zeptal, co jsme dělali celý den a za 10 minut se zeptal znovu.”

V září se rodinka dozvěděla, že Daniel opravdu zdědil otcův gen. Jeho mladší bratr Alex (21) se ještě nerozhodl, jestli se nechá vyšetřit. Danielova matka gen nemá.

Happy Birthday, to my beautiful partner of ten plus years! We have an amazing year ahead of us… Couldn't see myself…

Zveřejnil(a) Daniel Bradbury dne Neděle 22. května 2016

Daniel má největší strach, že gen předá svým dětem. Ty mají totiž 50-procentní šanci, že gen zdědí. Rodinka se musela kvůli Danielovi dokonce přestěhovat. Nyní se muž snaží být co nejvíce otcem. I přes všechna úskalí se mu to náramně daří.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme