Nemůžete usnout? Studentka psychologie sdílela spolehlivý pětiminutový trik

20. února 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Nemůžete usnout? Zkuste si v hlavě tvořit seznamy náhodných věcí. Foto: Shutterstock

Asi každý z nás někdy zažil noc, kdy se mu vůbec nedařilo usnout. Na nespavost existuje řada údajně osvědčených receptů, někdy to ale vypadá, jako by nepomáhalo vůbec nic. Pokud je to často i váš případ, máme pro vás dobré zprávy: studentka psychologie se nedávno na TikToku podělila o jednoduchý trik a nespavci si ho nemohou vynachválit. 

Možná to znáte sami: čím víc toužíte usnout, tím méně se vám to daří a frustrace narůstá. Až budete příště bezradně zírat do stropu, nepropadejte beznaději a zkuste raději jednoduchý trik, který se stal hitem mezi lidmi trpícími insomnií.

Na sociální síti TikTok se mladá studentka psychologie podělila o návod, který vás má údajně zklidnit a uspat již za pět minut. Video již shlédly skoro 4 miliony uživatelů a řada z nich zanechala pochvalnou reakci.

“Profesor psychologie mi řekl o tomhle triku, který vás uspí během pěti minut. Vyléčilo to mou nespavost,” pochvalovala si.

A v čem spočívá? Studentka vysvětlila, že všechno, co musíte udělat, je vypočítávat v hlavě věci do jakéhosi seznamu. Má to ale jednu podmínku: mezi věcmi nesmí existovat absolutně žádná spojitost. Dívka uvedla, že mezi její oblíbené příklady patří brambory, Tarzan a housle. “Čím náhodnější, tím lepší,” doporučila.


Životní styl - další články

Doporučujeme