Obezita u psů je zdraví nebezpečná. Zavčasu s ní skoncujte

15. prosince 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Asi každý páníček se potýká s tím, že by chtěl svému čtyřnohému chlupáčovi dopřát úplně všechno. Díky toho pak psi mohou trpět obezitou stejně jako lidé. Život se mu spíše zkracuje a zaděláváme mu na pořádné zdravotní potíže. Informoval o tom server MůjChlupáč.cz

I když je vašemu mazlíčkovi jedno, jestli má nějaké to kilo navíc, souvisí s nimi mnoho zdravotních problémů. Je tak například vyvíjená velká zátěž na pohybový aparát a po větší námaze ho bolí klouby a svaly. Také srdce, játra a ledviny psovi mohou vypovědět funkci, a to přeci nikdo nechceme.

Nastavte dietu a změňte jeho i váš životní styl

Změňte váš společný životní styl od základů. Nedávejte mu kousky jídla od stolu, zmenšete počet odměn za den a dávejte mu je jen za výjimečné počiny. Důležitou roli hraje pohyb. Postupně prodlužujte procházky. Také je dobré vyměnit klasické granule za verzi light, které obsahují nižší počet kalorií.

Pokud jste si všimli, že váš pejsek začal rapidně přibírat a je už v letech, zajděte s ním raději k veterináři. Pokud by se totiž jednalo o zavodňování, mohla by mu dieta spíše uškodit. Jestli chcete zjistit, zda váš pes trpí nadváhou, zkuste mu rukou nahmatat poslední dvě žebra. Pokud se vám to povede, je ve výborné kondici.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme