Obézní muž vypil 40 plechovek Coca-Coly denně. Díky tomuto triku zhubl 70 kilo!

18. prosince 2017·Životní styl·Redakce

FOTO: metro.co.uk

Každý člověk má něco, bez čeho se ve svém životě neobejde. Pro Shane Trenche to byla Coca-Cola. Jednadvacetiletý muž z Cheshire v Anglii svého času vypil 40 plechovek tohoto cukrem a kofeinem nabouchaného nápoje. Jako každý závislý člověk se Shane netrápil tím, jak je tento zlozvyk špatný pro jeho tělo.

Na rozdíl od drog a alkoholu se ke Coca-Cole vážou horší následky. I tak ale není moc odvykacích center, ve kterých by se postarali o ty, kteří jsou závislí na slazených nápojích.  

Následkem své závislosti Shane vypil zhruba 40 plechovek nápoje každý den. Tím do sebe dostal 5,250 kalorií jen z pití. To je více než dvojnásobek denního kalorického přijmu. V kombinaci s jeho láskou pro fast foody a sladké svačinky Shane vážil neuvěřitelných 203 kilogramů 

“Váha se mi vymkla z kontroly,” řekl Shane pro portál Metro. “Vážil jsem 203 kilo a každý den byl boj s děláním základních věcí, jako chůzí po schodech.”  

Když si uvědomil, jak nezdravá byla jeho životospráva, Shane se rozhodl, že je čas na změnu. Stalo se tak poté, co šel k doktorovi společně s rodiči. Lékař stanovil časové ultimátum, do kdy se způsob stravování tohoto mladého muže musel změnit. “Řekli mi, že brzy zemřu, pokud se nezměním.”  

I přes veškerou snahu se Shane nemohl kompletně zbavit svého návyku. Než aby se nápoje úplně vzdal, občas ho zaměnil za něco, co mu nehrozilo předčasnou smrtí.  

Jediné, co tento mladík udělal bylo, že klasickou Coca-Colu zaměnil za odlehčenou verzi Coke Zero. Právě tento nápoj je oblíbený mezi lidmi, kteří si chtějí dopřát skvělou chuť Coca-Coly, ale musí se vyvarovat cukrů. Coke Zero je totiž dietní verzí klasické Coca-Coly. Není v ní žádný cukr a její chuť je dost podobná svému originálu.

“Díky tomuto rozhodnutí jsem zhubl 70 kilo a cítím se zdravěji, než kdy předtím,” řekl pyšně když se fotil s jedním z jeho starých triček, které na něm teď viselo.  

Za méně než rok se Shanovi podařilo shodit téměř polovinu své tělesné váhy. Zároveň se zavázal, že se klasické Coca-Coly už nikdy nedotkne.  

Životní styl - další články

Doporučujeme