Plánujete zimní dovolenou? Tahle místa rozhodně vynechte, číhá tam smrt. MAPA

23. listopadu 2016·Životní styl·Redakce

Pobyt v zahraničí může být krásný dárek pro vaše blízké pod vánoční stromeček. Současná situace ve světě však nutí nad plánováním další dovolené přemýšlet. Podívejte se na ta nejnebezpečnější místa.

Mapu světa s vyznačením všech zemí podle bezpečnosti pro turisty zveřejnila organizace International SOS and Control Risks. A je to určitě užitečná záležitost, díky šíření viru zika a bujícímu terorismu až 72 procent lidí věří, že cestování ponese v roce 2017 větší riziko než tomu bylo letos. 

Podle mapy jsou nejnebezpečnější země světa především v Africe – rozhodně si rozmyslete cestu do Libye, Mali, Somálska, nebo Súdánu. Vyhnout byste se už tradičně měli i Sýrii, Afghánistánu, Iráku, či výbušnému pásmu Gazy. A také východní části Ukrajiny, kde stále probíhají nějaké boje. To je také nejrizikovější oblast, která je Česku nejblíže.

Na druhou naprosto stranu bez obav se můžete vydat do Skandinávie, všechny evropské země na severu jsou hodnoceny jako vysoce bezpečné. A žádné riziko vám nehrozí ani ve Švýcarsku nebo Slovinsku. Pro Českou republiku platí hodnocení středního rizika. Stejně jako pro většinu Evropy, USA, Kanadu, Austrálii, ale i Čínu, Írán, nebo Argentinu.

Kompletní mapu i s detaily najdete na www.internationalsos.com/risk-outlook. Můžete si tam mapu zvětšit a dozvíte se tam navíc i to, kde ve světě je nejhorší lékařská péče, nebo vám hrozí nebezpečí na silnici.

Životní styl - další články

Doporučujeme