Martina Hudečková: Na muže jsem měla vždycky štěstí, Juraj šel tvrdě za svým. Říkal, že není času nazbyt

26. ledna 2023·Životní styl·Barbora Turková

Martina Hudečková (Zdroj: Profimedia)

Jejím hlasem promlouvá Renée Zellweger, Kelly z Beverly Hills 90210 nebo Baby z Hříšného tance. To jsou postavy, které mají s láskou hodně společné. A Martina Hudečková není jiná, i ona má svůj velký příběh lásky. Podcast Láska si můžete poslechnout na platformě Youradio Talk.

První přítelem Martiny Hudečkové byl její spolužák. S tím si začala, když jí bylo 15 let a rozešli se, když jí bylo 28 let. „Nejprve jsme byli spolužáci a kamarádi, pak jsme se trochu vyčlenili. Tehdy neexistovala, že by měl někdo svůj byt, takže jsem hrozně dlouho chodila na klasické rande; na Hradčany, pod Petřín nebo na Letnou,” směje se Martina. S první láskou se rozešla po vzájemné dohodě. „Byl to takový stav přechození. Dovedli jsme to do absurdna, protože jsme byli více přátelé, než partneři. Pro ten rozchod to bylo ideální.” Díky své herecké profesi se Martina seznamovala s muži hlavně na natáčení nebo v divadle. A jak se svěřila, pořekadlo “co je v domě, není pro mě” u ní rozhodně neplatilo.

Její další velkou láskou byl režisérem, se kterým byla sedm let. „Bylo mi už přes třicet, ale o rodině jsem moc neuvažovala. Říkala jsem si, že až to přijde, tak to přijde. Úplně se to ale nepovedlo, ale naštěstí nejsem ten ta žena, která by lítostivě koukala do kočárků. Vyhnulo se mi to, možná je to tím, že jsem měla brzy neteř a synovce, kteří na mě byli citově závislí a já na ně. Dětským citem jsem byla zahrnuta, i když to není jako je mít vlastní dítě. Nikdy jsem to nenesla bolestivě,” vysvětluje dabérka. Sama přiznává, že zhruba okolo třiceti se jí všichni ptali, jak to vidí se založením rodiny. „Tehdy byl ten tlak obrovský. Dnes je kultura singles běžná, že mi to přijde, že se to vůbec neřeší. Naopak všechny překvapí, že se někdo ve 22 letech vdává a chce mít děti. Nechtěla jsem mít děti jen kvůli tomu, že to po mě chce společnost, a aby se o mě měl, kdo postarat. Toho rozhodnutí jsem nelitovala,” je Martina přesvědčená.

Juraj měl neskutečné charisma

Nikdy nezažila pocit toho, že by byla sama. „Líbil se mi jeden postřeh, že nemusím toho muže mít doma, když si chci lásku hýčkat. Stačí, když si mám pro koho ve zkušební kabince zkoušet šaty. Neznamená to ale, že bych to střídala, já jsem vztahová osoba, vždy to trvalo několik let a vždy se to vyvinulo z pracovního okruhu,” vysvětluje Martina. Její životní láskou byl režisér Juraj Herz, se kterým žila devět let. „Juraj říkal, že není času nazbyt, všechno to šlo strašně rychle. Měla jsem vždycky štěstí na muže a on si šel tvrdě za svým. Předtím jsem ho vůbec neznala, na první rande s ním jsem šla ve 45 letech naprosto rozechvělá, nevěděla jsem o čem si budeme povídat. Jako člověka jsem ho vůbec neznala,” vzpomíná Martina.

Známý režisér byl o 30 let starší, než ona. Byl to charismatický muž s velkou autoritou. „Moje sestra s naším vztahem na začátku moc nesouhlasila. Říkala mi, že 75letý horník by mě neokouzlil. A měla pravdu, Juraj měl neskutečné charisma.” Hudečková svým příběhem dává naději mnoha ženám, že nikdy není pozdě najít si tu pravou lásku. „Před setkáním s Jurajem jsem si říkala, že spokojenost je pro mě hodně a nemusím mít kupu štěstí. Dva dny na to přišlo nečekané štěstí. Mě bylo 45, ale Jurajovi bylo 75. S 18letou dívkou do toho nešel, a to byl velký střelec. O duševní lásce to ale na začátku úplně nebylo, protože první natáčecí dny se mi zcela otevřeně díval na pozadí,” usmívá se Hudečková.

View this post on Instagram

A post shared by Youradio Talk (@youradio_talk)

Někteří by si mohli myslet, že Herz byl velký morous. „Měl okolo sebe úzký okruh lidí, které si pustil k tělu. Na mě byl velice mírný a laskavý člověk.” Hudečková přiznává, že jejich společných 8 let bylo naplno a se vším všudy. „Bylo skvělé, že byl tak dlouho v tak dobré kondici. Ten konec byl o tom, že chcete člověku pomoct, aby mohl odejít obklopen láskou a důstojně. Našel ve mě to, co ke konci své poutě potřeboval, já jsem našla velký kus moudrosti, zakotvenosti a poznání, který jsem do té doby nepotkala,” vzpomíná Hudečková s úsměvem. Režisér Juraj Herz podlehl vážné nemoci 8. dubna 2018. Podcast Láska si můžete poslechnout na platformě Youradio Talk.


Životní styl - další články

Doporučujeme