Podpořte charitu! Během v dámských červených šatech centrem Prahy

5. května 2016·Životní styl·Redakce

Až dnes uvidíte v centru Prahy stovky mužů v dámských červených šatech, nebuďte překvapeni a šokováni. Jsou to účastníci charitativně-recesistického závodu Red Dress Run a pomáhají tím seniorům!

Běh v červených šatech (Red Dress Run) je mezinárodní charitativně-recesistický běh. V některých městech světa, například v New Orleans, se ho účastní i desítky tisíc lidí. Povinnou výbavou na tento běh jsou dámské červené šaty a cílem je dobře se bavit a vybrat peníze na vybraný charitativní projekt.

Pražský Red Dress Run podpoří nonstop fungující bezplatná linka důvěry pro seniory Senior telefon (číslo 800 157 157).  Na Senior telefon se dovolá ročně 15 tisíc seniorů v nouzi nebo jejich blízkých. Nejčastějšími tématy hovorů je samota a stesk, ztráta někoho blízkého, špatná finanční situace nebo nefunkční rodinné vztahy. Za rok 2015 se také objevilo 475 hovorů s tématem týrání, 252 volajících uvažovalo o sebevraždě.

Akci pořádá organizace Prague Hash House Harriersa Život 90. Startuje se v 18 hodin v ulici Karoliny Světlé 18 v Praze 1, kde Život 90 sídlí. Startovné je 200 Kč.

Takhle to vypadá při běhu v New Orleans

PORADNA: Běháte správně? Pozor na pět častých chyb!

Potřebujete antidepresiva? Místo prášků zkuste chodit!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme