PORADNA FREKVENCE 1: Co prozradí barva očí o vašem zdraví

9. června 2016·Životní styl·Redakce

Oči jsou zrcadlem naší nálady a prozrazují o nás víc, než si myslíme. Podle několika výzkumů dokonce vypovídají i o našem zdraví.

Tmavě hnědé oči

Čím tmavší jsou vaše oči, tím větší je i přirozená UV ochrana. To sice neznamená, že se můžete dívat do přímého slunečního světla a vyhodit sluneční brýle, ale máte štěstí, že je u vás nižší riziko onemocnění rakovinou oka nebo kůže. Velice pravděpodobně se vám vyhnou případné poruchy pigmentace pokožky. Lidé s tmavýma očima mají sklony k problémům, které souvisejí s krví a látkovou výměnou. Dávejte si tedy pozor na krevní oběh, játra a slezinu.

Oříškově hnědé oči

Oříškově zabarvené oči mohou být podle výzkumů znamením vyšší citlivosti na bolest i větší dávku úzkostí, než je tomu u lidí se světlýma očima. Lidé s oříškově hnědýma očima jsou náchylní k zažívacím potížím a problémy s dýcháním. Doporučuje se pravidelná očistná kůra, aby se z těla vyloučily nahromaděné škodliviny.

Zelené oči

Pokud máte zelené oči, máte poměrně vysoký práh bolestivosti. Riziko, že onemocníte depresemi, je velice malé. Vaše pokožka je asi spíš světlejší a může být citlivá na sluneční záření. Proto používejte celoročně kosmetiku s UV ochranou.

Modré a šedé oči

Modré i šedé oči patří do skupiny světlých očí, takže rizika jsou podobná jako u lidí se zelenýma očima. Navíc patří lidé s modrýma očima častěji mezi závislé na alkoholu, jak dokazují výzkumy zveřejněné v americkém magazínu o zdraví (American Journal of Medical Genetics Part B). 

Co prozradí barva očí o našich vlastnostech? Oříšková znamená závislost

RADY FREKVENCE 1: Jak se vyhnout poškození zraku z věčného sezení u počítače!

Životní styl - další články

Doporučujeme