PORADNA FREKVENCE 1: Desatero pro postavu do plavek. Je nejvyšší čas!

19. dubna 2016·Životní styl·Redakce

Pokud potřebujete zatočit se zimními špíčky a zformovat postavu do plavek, začněte okamžitě něco dělat. Třeba dodržovat zdravé desatero.

Poslouchejte svůj hlad

Někomu stačí 3 jídla za den, jiný potřebuje svačinky. Zkuste poslouchat své tělo a řiďte se pocitem svého hladu. Pokud vám tři jídla denně (snídaně, oběd, večeře) stačí, nemusíte do sebe ládovat povinné svačinky. Pokud jsou tři jídla málo, svačinu si dopřejte. Ale pak už nic. 

Jíst můžete všechno

Žádná potravina není zakázaná, ale kalorické bomby si dopřejte jen v minimální míře. Určitě vsaďte na čerstvé potraviny a pokud je to možné, nekupujte ty průmyslově zpracované.

Spěte

Nevyspalí lidé mají tendenci tloustnout. Protože nevyspání znamená nedostatek energie a následný hlad. Ve snaze doplnit chybějící energii do sebe dostanou nevyspalí až o 15% kalorií víc. 

Snídejte

Snídaně je nezbytná pro udržení tělesné hmotnosti, ale hlavně pro nastartování metabolismu.  Vynechávání snídaně patří k nejčastějším důvodům obezity u dětí!

Jezte bílkoviny

Dopřávejte si dostatek bílkovin a polovinu přílohy nahrazujte zeleninou. Dostatek rostliné stravy je důležitý. Zároveň tak snížíte počet sacharidů. 

Nepijte slazené nápoje

Představte si, že když vypijete denně jednu lahev slazené minerálky, za měsíc mimo vody a velkého množství solí zkonzumujete také kolem dvou kilogramů cukru. To je za za rok 25 kilogramů.

Zapomeňte na alkohol

Alkohol je kalorická bomba. To platí bohužel pro pivo, víno i destiláty. 

Pozor na ovoce

Ovoce je zdravé, ale zacházejte s ním opatrně. Přeci jen obsahuje velké množství cukru. Pozor hlavně na ovocné koktejly a smoothie. Ty obsahují skoro tolik cukru jako slazené nápoje. 

Nebojte se tuků

Tuky měly několik let špatnou pověst, ale ty nenasycené do zdravého jídelníčku patří! Ořechy, rostlinné oleje a ryby vám neublíží. 

Hýbejte se

To je rada nad zlato. Bez pohybu to ale fakt nepůjde. Vyberte si sport, který vás baví a věnujte se mu! Hýbejte se trochu každý den. 

TIP FREKVENCE 1: Dieta podle měsíčních znamení

TIP FREKVENCE 1: Projezte se k chytrosti! 12 chytrých potravin pro váš mozek

7 pravidel pro ploché břicho. Jde to bez diety i fitka!

Životní styl - další články

Doporučujeme