PORADNA FREKVENCE 1: Pět chyb, které děláte při vážení

14. května 2016·Životní styl·Redakce

Nedivte se, že vaše váha doma blázní! Za špatné výsledky na displeji si můžete sami. Věděli jste, že při vážení můžete dělat chyby?

Kdy se fakt nemáte vážit

Když stojí váha na nerovné podlaze

Pokud se vážíte na koberci nebo na podlaze s nerovnostmi, nemůžete očekávat přesný výsledek. Váha musí stát na rovné podlaze. A važte se vždycky na vaší osobní váze. Kamarádi mohou mít váhu úplně jinak kalibrovanou. Abyste si kontrolovali vaši hmotnost, chce to jednu (tu vaši) váhu.

Když máte své dny

Tohle platí jen pro dámy (no jasně!). Během menstruace se může hmotnost lišit. Kvůli zavodnění těla můžete vážit až o dva kilogramy víc. Takže s vážením počkejte.

Když je večer

Pokud za sebou máte příjemně strávený večer v restauraci, kde jste spořádali celé menu, na vážení zapomeňte. Večer vážíme tak jako tak víc než ráno. A k tomu bříško plné dobrot! Nejlepší je vážit se hned ráno poté, co vylezete z postele. Ideálně ve stejný čas. A važte se maximálně ve spodním prádle.

Když se vážíte každý den

Denní vážení je zbytečné. Raději se zvažte 1x za týden, vždy ve stejný den. Tak můžete lépe sledovat, co se s vaší hmotností děje. Denní vážení vede jen k tomu, že vám zkazí náladu, budete mít depresi a zkazíte si možná den, a to je škoda.

Když jste po sportovním výkonu

Makali jste jako o život a chcete na váze vidět hned výsledky? To není dobrý nápad. Sportováním jste ztratili vodu. Takže vážíte skutečně o něco míň. Jenže ráno je všechno jinak. Sportování se na vážení projeví jen krátkodobě. Při sportu nabíráte také svalovou hmotu a to se na váze také projeví. Nejste tlustší, jen jste kvůli svalům těžší.

Tip

Nechte se zvážit na profesionální váze u lékaře a nechte si udělat kompletní rozbor, kolik tuku a vody v těle máte. Pokud se ve svém těle cítíte dobře a nemáte viditelnou nadváhu, tak na vážení klidně zapomeňte. Nemáte k němu totiž důvod.

 

DIETA: Stačí do jídelníčku zařadit pravidelnou porci luštěnin a váha půjde dolů!

Deset největších dietních mýtů! Co je pravda a co lež?

Lepek jako strašák současnosti. Musíme zapomenout na pečivo?

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme