Potřebujete pořádně vyčistit klávesnici? Stačí vám k tomu tyto 3 věci!

6. října 2019·Životní styl·Redakce

Zdroj: Shutterstock

V klávesnici se nachází stejně bakterií, jako například a záchodovém prkénku nebo houbičce na nádobí. Občas se stane obětí našeho stolování, nebo do ní občas ukápne váš oblíbený nápoj a prachu tam najdete také dost.

Klávesnici byste měli správně čistit alespoň jednou do měsíce. Prvním krokem by vždy mělo být odpojení od počítače.

Jak na to?

Připravte si nějaký přípravek na bázi alkoholu. Postačí například alpa, nebo pořiďte líh z drogerie. Své kouzlo udělá také slivovice nebo vodka. V koupelně zkuste najít vatové tampony a tyčinky. Třetí a poslední věcí je vysavač.

Nejdřív se snažte eliminovat všechen prach. K tom využijte nejlépe vysavač, ale dejte si pozor, aby se vám neuvolnilo některé z tlačítek a neskončilo v propadlišti dějin.

Poté namočte tampony do alkoholové báze a opatrně přejíždějte po povrchu tlačítek. Pro prostory mezi tlačítky využijte vatové tyčinky, také s alkoholem. Bakterie pak budou na nějaký čas pryč.

Pokud se chcete pouštět do důkladnějšího čištění, klávesnici musíte rozebrat. V případě, že jste tuto výpravu nikdy nepodnikali, využijte známostí se zkušenějšími. Při vyjímání tlačítek ji totiž můžete nenávratně poškodit.

Doporučujeme klávesnici před rozebráním vyfotit. Kolik z vás si pamatuje, jak jsou tlačítka uspořádaná za sebou?

Životní styl - další články

Doporučujeme