Proč je zima úžasná? Minimálně díky těmto 7 věcem!

3. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ještě jste si na zimu, která zase po roce přišla, nezvykli? Stále vám zoufale chybí teplo, sluníčko a léto? Přestaňte kňourat! Zima přináší spoustu nádherných věcí, které nám rozzáří den. Stačí si je jen uvědomit a umět si je užít. Vybrali jsme pro vás alespoň těchto sedm.

Svařáčci a punčové

Konečně si můžeme udělat ten nejlahodnější a nejhřejivější nápoj, který pohladí mysl, tělo i duši. Zapomeňte na Mojita a Aperoly, kterých jste si jistě užili dost v létě, kdy na horké alko nápoje nebývá moc pomyšlení. Nemusíte pít jen každoroční povinné, předražené a přeslazené svařáky a punče u stánku na náměstí vašeho města. Až se vrátíte krásně promrzlí z procházky, udělejte si doma ten nejlepší a nejvytuněnější svařák nebo punč, díky kterému budete zimu milovat.

Volné a pohodlné oblečení

Jasně že se nic nevyrovná tomu, kdy v létě jen obujete sandálky, maximálně si přes ramena přehodíte džísku a razíte ven, když je léto. Přesto se dají na zimním nabalování a kuklení najít výhody. Obléct dlouhé kalhoty, zabalit se do svetru a kolem půlky obličeje si omotat šálu přináší skvělý pocit z pohodlí. Nemusíme zastrkovat břicho v crop topech, nemusíme si každý den holit nohy kvůli kraťasům a sukním a nemusíme si hlídat celulitidu. Po celý den si venku můžete připadat jako v pohodlném spacáčku.

Sauny a masáže

Když je venku 30 stupňů, určitě se málo komu bude chtít strávit celý den v nějakém pěkném saunovém světě. Stejně tak budete letní dny raději trávit někde venku v parku, přírodě, než abyste byli schovaní uvnitř wellnessu. Na to je právě ideální čas v zimě. Zatímco všichni venku mrznou, vy se běžte pěkně vyhřát do příjemné sauny, která je zdraví velice prospěšná. Mezi tím si dejte pár temp v bazénu, odpočiňte si v relaxační místnosti a celý příjemný den zakončete příjemnou masáží. No není na světě přece jen krásně? I když je zima?

Rande v kině

Přes léto je přijatelná návštěva maximálně tak letního kina, kde ale rozhodně nemají tak pohodlné sedačky. V zimě si užijte zábavu v multikině s popcornem a pořádně velkou kolou. Usaďte se do pohodlných sedaček, užívejte tmu a ruku v ruce se buď společně s partnerem zasmějte nebo si pobrečte. Uvidíte, že to bude příjemně strávené zimní odpoledne nebo večer, který byste jinak nejspíš strávili doma, protože venku se být moc dlouho nedá.

Svíčky, kam se podíváš

Kdo by neměl rád voňavé svíčky, které umí v každém interiéru vykouzlit tu nejkrásnější a nejintimnější atmosféru. Když za oknem padá sníh, nebo je sychravo, zpříjemněte si doma své bytí teplým světlem plápolajících plamínků, které navíc celou místnost provoní. A zima je na to ideální z toho důvodu, že je brzy tma. A čím dřív je tma, tím dřív můžete svíčky zapálit. Zapálit si je můžete i za denního světla, to ale není ono.

Zablbněte si ve sněhu

Nemusíte mít děti, ani jimi už být nemusíte, abyste si užili sněhové radovánky. Napadl čerstvý krásný sníh? Nemusíte se jím kochat pouze zpoza okna vašeho obýváku. Oblékněte oteplováky, natáhněte rukavice a vyrazte stavět sněhuláka, uspořádejte parádní koulovačku nebo najděte kopeček a klouzejte se na igelitce. Uvidíte, že návrat do dětských let vám připomene, proč máte vlastně zimu rádi. Pak se ale zavrtejte pod peřinu, abyste neprochladli.

Vánoce!!!

Samozřejmě, že spousta lidí se tváří, že Vánoce nesnáší, protože je to stres, spoustu práce, výdaje spojené s nakupováním dárků, povinnost úklidu a tak dále. I přes to všechno jsou Vánoce zkrátka krásné. Světýlka, dárečky, rodina, cukroví a bramborový salát přece stojí za trochu toho stresu, který stejně máme, ať už Vánoce jsou nebo ne. Zkuste si je letos alespoň trochu užít a uvidíte, že jsou tyto svátky jedním z hlavních důvodů, proč mít zimu v oblibě.


Životní styl - další články

Doporučujeme