Profesní programy jako je MBA slaví 10 let

28. srpna 2014·Životní styl·Redakce

Ústav práva a sociální vědy, o.p.s. se zabývá programy hlavně pro právníky a manažery. Instituce také vydává odborné publikace z oblasti práva a managementu. Na konci října oslaví 10 let.

Rozhovor s ředitelem instituce Luďkem Lisse

Jaké budou oslavy?

My slavíme potichu. Nebudou se konat žádné ohňostroje. Jde o to se posouvat stále kupředu, neustrnout, neradovat se, nebláznit, ale vylepšovat kondici tak, abychom dosáhli maximální spokojenosti klientů.

Čeho si vaši studenti nejvíc cení?

Z vlastní zkušenosti, z ohlasů kolegů, lektorů a hlavně pak z ohlasů studentů samotných vím, že naši studenti si nejvíce cení právě bezprostředního kontaktu s našimi lektory v rámci tematických setkání. Naši lektoři se pyšní praxí na prestižních vysokých školách a současně většina z nich působí v privátní sféře jako manažeři velkých nadnárodních firem a také mnoho z nich má mezinárodní zkušenosti, proto jsou naši studenti tak spokojeni s kvalitou studia. Díky jejich spokojenosti, důvěře a doporučení jsme také dnes již tradiční školou českého profesního vzdělávání a naše studia MBA, BBA, LL.M., MPA, DBAMSc. Dnes reprezentuje široká škála 26 programů, což je zdaleka největší nabídka v celém středoevropském regionu.

Za dlouhou dobu našeho působení v oblasti profesního vzdělávání jsme docílili vysoké kvality našich programů, obdrželi řadu tuzemských i mezinárodních certifikátů kvality (certifikát „Kvalitní firma“ nebo prestižní certifikát ISO 9001 od renomované švýcarské certifikační autority SGS), vydali jsme pro studenty i veřejnost desítky odborných publikací, bezprostředně po přijetí nového občanského zákoníku (1. 1. 2014, pozn. redakce) uspořádali více než 50 úspěšných a účastníky oceňovaných seminářů na téma nové právní úpravy, a uspořádali řadu akcí, kde měli všichni jejich účastníci možnost se něco skutečně inspirativního dozvědět.

Jaká je vaše strategie v oblasti práva?

V oblasti práva potom cílíme vedle typicky „českých“ předmětů jako je např. obchodní, exekuční nebo insolvenční právo, na právo mezinárodní (privat law) a právo mezinárodních arbitráží (arbitration law). To jsou témata, která jsou vysoce „nadstátní“ a studenti, kteří chtějí o mezinárodním obchodu něco vědět, by je měli znát. Stejně jako mezinárodní obchod jako takový, světovou ekonomiku a další předměty vyučované v rámci našich programů.

Budete v trendu neustálého rozvoje a inovací pokračovat i v roce letošním?

Ano. Nyní spouštíme nový program MSc., který je syntézou teorie a praxe a který se stane důležitou součástí naší programové nabídky. Program je určen primárně manažerům, kteří si přejí studovat online a doplnit si více publikovaných poznatků. Je vhodný pro ty, kteří přesně vědí, co chtějí, neboť jako jeden z mála programů nejen v naší nabídce, ale v celé České a Slovenské republice dává každému studentovi možnost zvolit si z 11 povinně absolvovaných předmětů celých 6 svým vlastním výběrem (z cca 45 volitelných předmětů, pozn. aut.). Je to pro studenty i pro nás nová velká výzva.

Životní styl - další články

Doporučujeme