RADA FREKVENCE 1: Chyby, které děláme ve sprše. Seznamte se s 5 hlavními!

18. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Myslíte si, že není nic jednoduššího, než si dát sprchu? Tak to jste na omylu. Protože i při každodenním očistném rituálu se dopouštíme chyb. Seznamte se s nimi!

Je jedno, jestli si sprchu raději dopřáváte ráno nebo večer nebo v obou případech. Je to zkrátka rutinní a příjemná záležitost. Ale že bychom dělali u sprchování něco špatně, to nás vůbec nenapadne.

Voda je příliš horká

Máte suchou a podrážděnou pokožku? Může za to možná příliš horká voda ve sprše. Vysoká teplota vody může navíc způsobovat ekzémy. Jak poznáte, že je voda teplejší, než je zdrávo? Snadno. Ve sprše bude vznikat vodní pára.

Sprchový gel je agresivní

Pravděpodobně milujete květinovou vůni vašeho sprcháče a následný pocit čistoty. Ale právě antibakteriální látky a chemikálie vlastně pokožce škodí. Hodně parfémované přípravky pokožku odměšťují a tím je pokožka choulostivější na horkou vodu, extrémní výkyvy teploty a jiné okolní vlivy. Tip: používejte neparfémované přípravky, které zároveň pokožku hydratují.

Správné množství gelu

Jediná místa na těle, která máte poctivě umýt mýdlem nebo gelem, je podpaží a oblast třísel, intimní partie. Na zbytek těla opravdu stačí voda. Dokonce i po vydatném cvičení, kdy z vás fakt lilo.

Čistý holicí strojek

Na holicích strojcích se usazují baterie z naší pokožky. Pokud necháváte holítko ve sprše, kde je vlhko, mají bakterie báječné podmínky pro rozmnožování. Před holením je třeba holicí strojek pořádně propláchnout horkou vodou, abyste předešli zánětům a infekcím.

Nepodceňujte hygienická pravidla

Pokud si dáváte sprchu ve fitku nebo v bazénu, berte si vždy (vždy!) žabky nebo pantofle. Ve veřejných sprchách se nachází nepřeberné množství bakterií, vlasů a nečistot, které mohou naši pokožku snadno napadnout a poškodit.

 

Sprcha opravdu není žádná věda, ale při dodržování výše uvedených pravidel si ji můžeme užít o něco zdravěji!

 

Sprcha vám pomůže i po probdělé noci!

A ohřát se můžete i jinak, než pod horkou sprchou. Vyzkoušejte zimní recept!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme