RADA FREKVENCE 1: Zahraniční hory bez pojištění neriskujte! Může vás to stát statisíce!

28. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Češi stále častěji vyrážejí na lyže do zahraničí. Většina středisek nabízí upravené sjezdovky a dokonalý servis. Ale i tady se můžete zranit.

Vydat se na lyžování do ciziny a risknout to bez pojištění, to se opravdu nemusí vyplatit. Přitom týdenní pojištění se pohybuje ve výši kolem 200 korun.

Zlomená noha

Ošetření zlomené nohy se například v Rakousku může vyšplhat až na desetitisíce korun. Vyšetření, rentgen a sádra nemusí nutně znamenat ten nejvyšší výdaj. Pokud by se k tomu přidala ještě nutnost převozu vrtulníkem, může to být až 100.000 korun.

Někoho porazíte

Vy nebo váš rodinný příslušník na svahu někoho srazíte. Zraněný nebo rodiče zraněného dítěte po vás mohou požadovat úhradu nákladů spojených s ošetřením a léčbou. Případně si budou nárokovat bolestné. Dospělý zraněný si může nárokovat úhradu ušlého zisku. Cestovní pojištění takovým nepříjemnostem předchází.

Ukradené lyže

Při sjednávání cestovního pojištění se vyplatí nechat si pojistit lyžařskou výbavu proti krádeži. V Rakousku se sice nekrade, ale náhodám lze předcházet. Ukradené lyže vám pojišťovna proplatí a vy si můžete koupit nové.

Někdo zraní vás

Pokud někdo zraní vás, škoda by se měla hradit z jeho pojištění odpovědnosti. Pokud ho ale dotyčný nemá, náklady uhradí vaše pojišťovna a bude je po něm následně vymáhat. Vy musíte kontaktovat vaši asistenční službu. Poradí vám a doporučí vám i lékařské zařízení, kde vás ošetří.  Nezapomeňte si zapsat kontakt na toho, kdo vás zranil, případně i kontakt na svědky události. Místo nehody můžete i nafotit.

Sníh na horách je fajn, ale zaslouží si respekt. 

V Kanadě řádil mráz, neuvěříte, co prasklo!

Životní styl - další články

Doporučujeme