RADY FREKVENCE 1: Jak opravdu dodržet novoroční předsevzetí

1. ledna 2015·Životní styl·Redakce

Novoroční předsevzetí by mělo být reálné a člověk by měl cítit, že je to něco, v čem opravdu chce vytrvat. Většina předsevzetí ale do pár týdnů vyšumí a vše běží zase jako dřív. Jak je opravdu dodržet?

Největší naděje na úspěch je, když člověk zvolí jen jedno velké, či dvě menší předsevzetí, u nichž vnitřně cítí, že jsou v souladu s tím, co potřebuje. Tvrdé odříkání při plnění předsevzetí nikdo nevydrží. “Abychom dokázali plnit stanovené cíle, je třeba být v celkové harmonii, v emoční i fyzické rovnováze, která výrazně ovlivňuje stav mysli i duše. Tedy i naše soustředění na stanovené cíle a přání,” tvrdí terapeutka Romana Kotěrová. 

Volba předsevzetí musí být vlastním rozhodnutím, hodně pomáhá pozitivní motivace. Předsevzetí se musí shodovat s životním stylem daného člověka. “Asi těžko budete denně cvičit hru na saxofon, když odcházíte časně ráno do práce a vracíte se unaveni pozdě večer, pokud tedy nebydlíte na samotě,” poznamenala  Kotěrová, odbornice na Bachovu terapii, při níž se duševní stav ovlivňuje esencemi.

Úspěch podle ní může mít člověk především s předsevzetími, která vedou k lepšímu zdraví či spokojenosti. Ale i tato předsevzetí musejí být reálná, těžko někdo zhubne 30 kilogramů za jeden měsíc. “Nejdůležitější ze všeho ale je vůle, proto na ní zapracujte ještě dřív, než se zavážete změnit si život k lepšímu,” doporučila odbornice.

Životní styl - další články

Doporučujeme