Ráj pro cyklisty najdete v Dolním Rakousku. Sbalte kolo a vydejte se na cestu!

11. července 2016·Životní styl·Redakce

Čekají na vás čtyři tisíce kilometrů udržovaných tras, krásná příroda, památky a dobré jídlo a pití. A je to jenom kousek od českých hranic.

Dolní Rakousko, to jsou upravené cyklostezky, ale také výborné ubytování a restaurace. A pochopitelně malebná příroda se spoustou památek a míst k vidění.

Dolní Rakousko navštíví ročně statisíce cyklistů z celé Evropy i zámoří. Ale nemusíte mít strach, že pojedete v davu. Síť cyklostezek je tak hustá, že se vejdou všichni. Čtyři tisíce kilometrů je opravdu hodně.

V Dolním Rakousku můžete sbalit batůžek a podnikat různé výlety z jednoho místa, nikdy se nebudete nudit. Jsou to „hvězdicovité výlety“, zvolíte si základnu a jezdíte každý den na nové místo.

Pro milovníky vína a kultury je jako stvořená oblast Thermenregion Wienerwald, dobrodruzi si užijí v údolí Traisental a pokud fandíte historii, vydejte se směrem k Waldviertel. Krásná je oblast Wachau zapsaná v seznamu UNESCO. Je součástí jedné z nejznámějších cyklostezek Evropou.

Narazíte tu na staré hrady, krásné vinice, zámky, národní parky, jezera nebo horské štíty.

K výletům patří i dobré jídlo a pití. Rakouská pohostinnost je vyhlášená stejně tak, jako kvalitní suroviny, ze kterých tu vaří. A rodinný rozpočet si v hospůdkách v menších obcích určitě nezruinujete. 

Už balíte?

TIP FREKVENCE 1: Na kole Jižní Moravou!

GALERIE: 10 zvláštních jídel, které musíte na cestách ochutnat!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme