Randění v době karantény: Lidé si nemohou vynachválit schůzky přes videohovor

27. března 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Vyjít si s někým jen tak na rande je v současné době prakticky nemyslitelné. To ale kreativním hledačům lásky v ničem nebrání. Namísto večeří v restauracích, návštěv kina nebo popíjení v příjemném podniku se uchýlili k vymoženostem moderní technologie. A někteří lidé si nový trend dokonce nemohou vynachválit.

Podniky jsou zavřené, lidé mají omezit vycházení ze svých domovů jen na ty nejnutnější cesty a vláda zakázala srocování na veřejnosti pro více než dvě osoby najednou. Člověk by byl velmi nezodpovědný, kdyby v takové chvíli zamířil ven na setkání s cizí osobou, jen aby zjistil, zda mezi nimi nepřeskočí jiskra.

Ať už jde o úplně první, nebo už několikátou schůzku, nadějeplné hrdličky by kvůli ní ohrozili jak sebe, tak i další osoby, které by nevědomky mohly nakazit novým virem. Naštěstí moderní svět nabízí řadu vymožeností, které ještě před pár dekádami spadaly do říše sci-fi a lidské kreativitě se meze nekladou.

Zejména mezi mladými lidmi se proto rozšířil trend rande přes videohovor. Nemusí přitom vůbec jít o nudný hovor přes monitor počítače. Lidé si na schůzce například společně dají dobré jídlo nebo lahev vína – jen každý u sebe doma.

“Mám dneska večer rande přes FaceTime haha! Ten týpek mi poslal 15 liber (asi 450 Kč, pozn. red.), abych si k tomu ve večerce koupila lahev vína,” svěřila se na Twitteru 19. března mladá žena jménem Cilla.

“Randění v karanténě: 1) Domluvte si rande přes FaceTime 2) Pěkně se oblékněte 3) Zapněte FaceTime zatímco si oba dáváte dobré jídlo. Nejlevnější romantická večeře všech dob,” doporučuje zase mladík jménem Jelani Alladin.

Rande přes internet přitom klidně můžete spojit i s malým dobrodružstvím. “Měla jsem tenhle týden své první virtuální rande. On mi objednal dovážku jídla, já mu objednala dovážku jídla. Oba jsme zapnuli FaceTime a otevřeli své objednávky. Hned jsme věděli, jestli se k sobě hodíme,” svěřila se Nina Sawetz.

O něco těžší je současná situace pro páry, které spolu už nějaký čas jsou a teď se nemohou vidět. I v tomto případě si ale mnozí poradí. “Měl jsem večeři přes FaceTime s mojí holkou hned první večer v karanténě. Oba jsme si udělali těstoviny. Ona pila víno, já měl pivo. Poslouchali jsme staré Drakeovy skladby. Jiskra nevyprchala,” pochvaluje si Angelo Saunders.

Znovu se tak ukazuje, že lidé jsou skutečně velmi přizpůsobiví a lásku svého života můžete klidně potkat i v karanténě.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme