Rekordmanka! Nejstarší kočce na světě je 26 let

28. listopadu 2022·Životní styl·Redakce

Flossie (Zdroj: Profimedia)

Zvířecí říše má novou královnu rekordů. Jde o kočku jménem Flossie, která oslavila 26. narozeniny. Se svou majitelkou žije v Londýně a dočkala se i zápisu do Guinnessovy knihy rekordů. Informaci uvedl server BBC.

Šestadvacetiletá Flossie žije se svou už třetí majitelkou, ty dvě předchozí zemřely. S první žila deset let, následně s její sestrou zhruba čtrnáct dní. Nyní bydlí v Londýně s Vicki Green, která si svou kočičí rekordmanku nemůže vynachválit. Na to, kolik jí je let, je velmi hravá a mazlivá. Je prakticky hluchá a špatně vidí, ale je to zlatá kočka,“ říká Green, která svou kočku bezmezně miluje. 

Rekord už oficiálně potvrdili i komisaři z Guinnessovy knihy rekordů. Od začátku jsem věděla, že je to výjimečná kočka, ale že budu mít doma rekordmanku, to by mě ani ve snu nenapadlo,“ dodala překvapená majitelka Flossie pro BBC. 

Flossie (Zdroj: Profimedia)

A Flossie je starší i než nejstarší pes na světě. Tím je podle Guinnessovy knihy rekordů jednadvacetiletý samec čivavy jménem TobyKeith. Čtyřnohý sameček žije se svou majitelkou Giselou Shore ve floridském Greenacres.


Životní styl - další články

Doporučujeme