Reportér Frekvence 1 se ozval z Buenos Aires! Města tanga a přátelských lidí

14. března 2015·Životní styl·Redakce

Buenos Aires! Jedni říkají, že je to New York Jižní Ameriky, druzí město přirovnávají k Paříži. Faktem je, že město působí opravdu evropsky. Pojďte zalistovat v malém zápisníku reportéra rádia Frekvence 1 Ondřeje Kočího, který teď pobývá v Argentině.

Přílet

Nejčastěji se do Buenos Aires dostanete z Pařiže, Londýna nebo Madridu. Já díky nejvýhodnější ceně zvolil Paříž. Let trval téměř 14 hodin.

Všechny mezinárodni lety jsou směrovány na letiště Ezeiza. Do země přicestujte s dolary, ty si posléze rovnou na letišti vyměňte v Banco National Argentina za argentinská pesa. Pozor, směnárna je rozdělena na dvě fronty: cizince a Argentince!

Na letišti si v kiosku kupte obdobu naší opencard za 20 pesos – a pak si ji dobijte! V Buenos Aires je doprava opravdu levná. Jedna jízda vás vyjde zhruba na 3 pesos. V autobusech neberou mince, vždy je jízdné odečteno z vaší karty. Ta není na jméno, pro skupinu tedy stačí jedna!

POZOR! Jedno peso jsou v přepočtu asi tři naše koruny!

Co navštívit?

CASA ROSADA

Prezidentský palác, který je postavený na východním konci Plaza de Mayo (Květnové náměstí). Budova je světle růžová, tedy směs barev dvou největších politických stran Argentiny: modrá a červená. Balkon budovy využila při manifestaci Evita Perón i její filmová podoba Madonny, odkud zpívala píseň Dont Cry For Me Argentina.

AVENIDA 9 DE JULIO / TŘÍDA 9. ČERVENCE

Nejdůležitější ulice Buenos Aires. Do nedávné doby se jednalo o nejširší třídu světa. Místu dominuje obelisk, který byl postaven roku 1939, kdy město slavilo čtyřista let.

Na konci třídy na město dohlíží velká podobizna Evity Perón.

CEMENTERIO DE LA RECOLETA / HŘBITOV RECOLETA

Není moc časté, aby turisté vyhledávali v cizině hřbitovy. Recoleta je ovšem pravým opakem. Dá se řici, že je to město ve městě. Jsou zde pohřbeny nejslavnější osobnosti cele Argentiny. Odpočivají tu prezidenti země i patronka města Evita Perón. Právě jeji hrobku navštěvují kazdý den desítky turistů.

Hrob Evity Perónové

Buenos Aires v sobě skrývá další úžasná místa, která stojí za to videt. Já nevynechal např. čtvrť La Boca, ve které vzniklo tango. San Telmo, místo kde nasajete pravou atmosféru města na bleších trzích, či přístav Puerto Madero.

Nemějte strach, že vás v Buenos Aires na každém rohu někdo okrade. Argentinci jsou přijemní lidé, kteří Vás okamžitě přijmou mezi sebe. Je to místo, kam se chci znovu vrátit!

Takto v Buenos Aires značí metro!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme