S dlouhými nehty budete vypadat starší. Co dalšího vám přidá roky?

3. února 2023·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Jsou trendy a trendy. Nemusíme je vždy slepě následovat a je potřeba myslet na to, co se konkrétně k nám hodí, co nám sluší a v čem se budeme cítit dobře. Jsou ale věci, které automaticky každé ženě přidávají roky. A právě ty bychom měly zvážit, pokud postaršit se není zrovna to, co chceme. Prozradíme vám, které to jsou.

Čeho se lidé bojí víc, než stárnutí? Toho, že budou vypadat staře. Pokud se tedy nepotřebujete vizuálně postaršit, aby vás pustili s falešnou občankou do klubu, těmto věcem se vyvarujte.

Výhradně černé oblečení

Jasně, černá zeštíhluje a je to prostě klasika. Jenže přirozený důsledek stárnutí je mimo jiné ten, že vaše pleť získává růžovější odstín. Obléknete se tedy od hlavy až k patě do černé, budete vypadat unaveně a zviditelní se vaše vrásky. Zapomeňte tedy na černou a sáhněte po jasných barvách.

Tmavý make-up

Správně aplikovaný a zvolený make-up umí vyzdvihnout přednosti naší krásy. Máte-li chuť a náladu na výrazné líčení, není na tom vůbec nic špatného. Tmavých odstínů byste se ale měla vyvarovat. Tmavé stíny a rty jsou automaticky spojovány se zralejším věkem, takže i vy pak budete vypadat starší, než jste. Klidně si zkuste doma před zrcadlem aplikovat světlejší růžovou rtěnku a pak kaštanovou. Uvidíte ten rozdíl.

Výrazné květinové vzory

Ne, že by nebyly IN, pokud ale nechcete vypadat starší, zapomeňte na ně. Velké květinové vzory jsou zkrátka retro a retro logicky postaršuje. Mladistvě budete vypadat v jemných a maličkých kvítkách. A když je zkombinujete s křivákem nebo džískou, budete super cool!

Výrazná oční linka a řasenka

Ať si říká, kdo chce, co chce, decentně a dobře nalíčená linka dokáže velice zkrášlit jakékoliv oko. Nic se ale nemá přehánět. Všechny známe chvíle, kdy zkrátka nemáme svůj den, a i kdybychom se postavily na hlavu, nepodaří se nám udělat oční linky stejně. Potom stále srovnáváme a domalováváme, až se z nás stanou punkové pandy. A přesně tohle se nesmí stát, pokud nechcete působit starší. Stejné je to i s řasenkou. Tři vrstvy stačí!

Volné oblečení

Samozřejmě je takové oblečení pohodlné a hodně žen nabývá dojmu, že tak ledacos skryjí. Jediné, co ale do takového oblečení schovají, je jejich mladost. Dejte si tu práci a najděte pro sebe dobře padnoucí oblečení, které bude vaší postavě lichotit, nikoliv ji schovávat. Uvidíte, že se budete i lépe cítit.

Dlouhé nehty

Příliš dlouhé nehty se mohou zdát jako pěkná ozdoba, ale roky vám přidají určitě. Výrazné drápy rozhodně nejsou dívčí a vyvolají spíše dojem zlé čarodějnice. A ty většinou mladé nejsou.

Roláky

Krk stárne. Můžete si do obličeje napíchat tuny botoxu, ale krk stejně vše prozradí Proto se starší ženy snaží tuto oblast zakrýt rolákem. Efekt to ale mívá většinou opačný, a naopak tak pozornost ke krku přitáhnete. Zvolte raději výstřih do “V” nebo kulatý, a pokud je vám zima, omotejte si kolem krku šálu.


Životní styl - další články

Doporučujeme