Seznamte se s rekordmanem. Nejstarším psem na světě je čivava z Floridy

24. dubna 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Tenhle krasavec z Floridy je pořádný pašák. Jednadvacetiletý samec čivavy jménem TobyKeith je aktuálně podle Guinnessovy knihy rekordů nejstarším žijícím psem na světě. Se svou paničkou žije ve floridském Greenacres. Informaci přinesl web Novinky.cz.

Stařičkého psa adoptovala Američanka Gisela Shore, když mu bylo pár měsíců. „Byla jsem dobrovolníkem v útulku Peggy Adams Animal Rescue a jeden ze zaměstnanců mi řekl o starším páru, který se chtěl vzdát štěněte, o které se už nadále nemohl starat,” svěřila se žena zástupcům Guinnessovy knihy rekordů. „S tím párem jsem se poté setkala a byla jsem představena maličké čivavě. Pojmenovali ji Peanut Butter, já ji ale brzy přejmenovala na TobyKeith,” dodala.

To, že by se TobyKeith mohl stát nejstarším psem na světě, Giselu napadlo, když oslavila dvacáté narozeniny. Guinnesova kniha mu rekord uznala 16. března, když mu bylo přesně 21 let a 66 dní. Čivavy se většinou dožívají 12-18 let, ale mohou být i starší.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Lidé podle Gisele nemohou uvěřit, že psovi je už tolik. Prý vypadá fantasticky. Historicky nejstarším psem byl australský honácký pes jménem Bluey. Ten zemřel v roce 1939 ve svých 29 letech. Nejstarším žijícím živočichem na světě je samec želvy obrovské jménem Jonathan. Ten letos oslavil 199. narozeniny.


Životní styl - další články

Doporučujeme