Stát se neodolatelným mužem není zase tak těžké. Stačí se řídit těmito radami

28. května 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Hned na úvod je nutno říci, že ještě předtím, než se začtete do textu, je nezbytné si ujasnit, jak moc stojíte o to, stát se v očích partnerky panem dokonalým. Vydáváte se totiž na cestu, ze které není návratu. Vážně to chcete? Poradí vám s tím magazín Playboy.

Jasná vize

V první řadě je nutno vycházet z poznání, že ženy touží po vůdci, ne však po diktátorovi či uzurpátorovi. Milují muže, díky kterým nemusí rozhodovat o ničem podstatném, který jim ovšem zároveň poskytuje pocit, že za každým prospěšným rozhodnutím stojí právě ona. Pokud se ale rozhodnete učinit protějšek alespoň částečným hybatelem dění, svěřte partnerce úkol, který určitě zvládne, případně takový, jehož nezvládnutí nerovná se katastrofě.

Umění naslouchat

Je všeobecně známo, že ženy toho namluví mnohem víc než muži, vědci v tomto případě uvádějí termín „gender jabber“. Jeho autorkou je doktorka Louann Brizendine, profesorka na Kalifornské univerzitě v San Francisku. Zatímco podle jejího výzkumu ženy používají v průměru 20 tisíc slov denně, muži si vystačí se sedmi tisíci. Proto si dámy tak cení mužů, kteří jsou schopni vedle naslouchání v míře větší než malé projevit dokonce zájem o řešený problém.

Plavba proti proudu

I když to současný svět vidí díky úsilí feministek a neziskových organizací jinak, realita je naštěstí taková, že zdaleka nevymizely ženy, jejichž ambicí není vyrovnat se za každou cenu silnější části lidstva a stále dělí svět na ženský a mužský. Proto nemají problém akceptovat z vaší strany obdivné pohledy, na prvních schůzkách se ovšem doporučuje začít obličejem. Jsou rády, když dostanou květiny, ocení, když jim otevřete dveře, usadíte ke stolu v restauraci a začnete jíst společně.

Rodina nade vše

Ať se nám to líbí, či ne, časy muže, jehož stěžejním a víceméně jediným úkolem bylo zajištění rodiny, zatímco zbytek byl záležitostí ženy, jsou dávno pryč. Pokud tedy nenarazíte na partnerku, která netouží po dětech, hrajte na rodinnou notu. V praxi to neznamená začít řešit během prvního rande jména potomků a jet se podívat na kočárky, stačí vyprávět o tom, jak rád vzpomínáte na dětství strávené v rodinném kruhu, na společné výlety s rodiči. Do toho naznačte, jak moc si vážíte otce, který si přes značné pracovní vytížení našel pokaždé čas na řešení vašich problémů, a považujete za samozřejmé jít v jeho šlépějích.

Vlastní zranitelnost

Ženy sice na jedné straně dávají přednost rázným a úspěšným vůdcům, zároveň však touží po partnerovi, který se dokáže svěřit s problémy, naznačit chvilkovou bezradnost, požádat o radu a pak s úlevou pravit: Ještě že tě, lásko, mám. Někdy není od věci potřebu pomoci zahrát, neboť pocit vlastní zbytečnosti vycházející ze stavění před hotové věci může nabourat i jinak funkční vztah. Zároveň je ovšem nezbytné dávkovat vlastní zranitelnost na lékárnických vahách, neboť ani zdaleka nelze vyloučit, že podaný malíček se může rovnat ukousnuté ruce.

Vzdělání

Jak ukazuje příběh bývalého premiéra Jiřího Paroubka a jeho stejně tak bývalé ženy Petry, případně půvabné blondýny Penny a teoretického fyzika Leonarda ze seriálu Teorie velkého třesku, jisté něžnější části lidstva imponuje, alespoň po jistou dobu, vedle jiných částí těla sexy mozek. Na druhou stranu se rozhodně nedoporučuje častá demonstrace intelektuální převahy. Někdy to bývá honička, ale život je boj.

Smysl pro humor

A vůbec nejlepší je dělat si legraci sám za sebe, případně ze svých ex a všech těch, kteří nechápou, že vaše aktuální a dozajista poslední partnerka je tím absolutně nejlepším, co vás mohlo v životě potkat.


Životní styl - další články

Doporučujeme