Sušíte si ruce ve vysoušečích? Až uvidíte tuto FOTKU, rozmyslíte si to!

12. února 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Taky už jste od někoho slyšeli, že vysoušeče rukou na veřejných toaletách jsou v podstatě jenom takové chrliče bakterií? Jedna žena se to pokusila ověřit a provedla proto vlastní pokus. Její výsledky vás šokují!

Nichole Ward z Kalifornie se rozhodla, že sama vyzkouší, jak moc jsou horkovzdušné vysoušeče rukou z veřejných toalet hygienické. Uskutečnila proto vlastní pokus, který dopadl poměrně šokujícím zjištěním. Žena strčila otevřené sklíčko do vysoušeče na pouhé 3 minuty. Zárodky, které se na něj dostaly, pak nechala v klidu růst 48 hodin.

Za tento krátký časový úsek jí v Petriho misce vyrostla celkem bujná vegetace. Podle Američanky jsou některé z mikroorganismů, které nalezla, potenciální původci patogenů. Žena proto na svém Facebooku důrazně varovala, aby lidé podobná zařízení raději nepoužívali. Místo čistých rukou by totiž mohli skončit s nepříjemnou nákazou.

Ok guys.. ready to have your mind blown?!This here, Is what grew in a Petri dish after just a few days. I stuck the…

Zveřejnil(a) Nichole Ward dne 30. leden 2018

Společnost Dyson Airblade, která otevřené vysoušeče vyrábí, se nechala slyšet, že její produkty procházejí řadou testů a jsou hygienicky nezávadné. Příspěvek ženy však sdílelo už 570 tisíc lidí a mnozí z nich se raději rozhodli pro používání papírových ručníků.

“Ok lidi… Jste připraveni být otřeseni?
Tohle tady, to mi vyrostlo v Petriho misce jen po pár dnech. Strčila jsem otevřené sklíčko do uzavřeného vysoušeče rukou na veřejných toaletách celkem na tři minuty. Ano, jen tři. UŽ NIKDY si v té věci nesušte své ruce. Tohle je několik kmenů potenciálně patogenních plísní a bakterií, které si rozmazáváte po rukách, zatímco si myslíte, že si je čistíte. Nemáte zač.
Tenhle post je pouze pro informaci, ne, aby rozdmýchával strach,” stálo v původním příspěvku mladé ženy.

Životní styl - další články

Doporučujeme