Téma Dámského klubu: Rekapitulace dovolené

4. září 2015·Životní styl·Redakce

Měli jste pohodovou nebo hektickou dovolenou? Odpočívali jste nebo jste pracovali? Stihli jste vše, co jste chtěli nebo naopak vůbec nic? Dnes to všechno probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Dovolená na 100%

Když odjíždíte na dovolenou, jedete vypnout a totéž uděláte i s pracovním počítačem, stejně jako s pracovním mobilem. A dobře děláte.

I psychologové se shodují na tom, že dovolená je pro vás přínosem především ve chvíli, kdy dokážete přepnout na volnou kolej a neřešíte pracovní maily, problémy kolegů nebo fakt, že po návratu vás všichni zahrnou dotazy a úkoly. Když jste na dovolené, žijete jen daným okamžikem a proto se vracíte plni energie a optimismu.

Volno? To neznám!

Dnešní doba je plná chaosu a stresu. Lidé se honí za výdělkem a zapomínají na relaxaci, odpočinek a leckdy také na ty nejbližší, se kterými by mohli strávit pohodové chvíle na dovolené. Důvody mohou být různé – touha po penězích, nutnost dorovnat mínus na účtu, workoholismus a spousta dalšího.

Takový člověk se většinou zastaví až když mu do života vstoupí překážka v podobě nemoci nebo jiné nepříjemnosti. Proto zpomalte dřív než bude pozdě a užijte si plnohodnotnou dovolenou – bez práce a s těmi nejbližšími.

A jakou dovolenou měly moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Na mé letošní týdenní dovče jsem dorazila k moři na loď, která bohužel nejela, a to po celý týden a při náhradní dovče jsem zase měla notebook na kolenou, spoustu pracovních mailů a pršelo. Takže já bych si ještě, s dovolením, nějakou dala :-).

Aneta: Ani se neptejte, to je pro mě velice citlivé téma. Nestihla jsem totiž nic! Nesplnila jsem si ani kapku z mého vysněného odpočinku. Takže místo na dovolené jsem byla věčně v práci, místo u moře jsem byla u bazénu v centru Prahy, místo relaxu jsem byla v permanentním stresu… Raději to stopnu, jinak mě povezete na léčení. 

Prozraďte nám jaká byla vaše dovolená. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme