Tento pocit jen tak neschová. Jak poznáte, že žárlí? To prozradí znamení zvěrokruhu

11. února 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Žárlivost je náročná emoce, kterou je ale potřeba ve vztahu zvládnout. Obvykle přichází s dalšími emocemi, jako jsou hněv, smutek, deprese či naštvanost. Většinou se snažíme žárlivost nejprve před partnerem skrývat, ale zcela to nikdy nejde. Vaše chování prozrazuje, že jste ve skutečnosti zelení žárlivostí, a to ničí vztah. Jak se žárlivost projevuje podle znamení zvěrokruhu a co s ní? Prozradí Dáma.

Beran

Když Beran začne žárlit, promění se v někoho úplně cizího. Je to velmi výbušné znamení, se kterým cloumají emoce, takže pro toho druhého bývá velmi děsivé. Žárlivost není něco, co by Beran často zažíval, ale pokud ji pocítí, jen těžko udrží žárlení pod kontrolou.

Býk

Když Býk zrovna nežárlí, je přítulný a přilnavý (v dobrém slova smyslu). Neustále partnera objímá a líbá, a když je pryč, píše mu, jak moc mu chybí. Ale Býk tak částečně skrývá svou žárlivost. Nejlepší způsob, jak zjistit, že tajně žárlí, je sledovat, zda se jeho obvyklé chování nemění. Když totiž Býk žárlí, je panovačný až drzý. Místo ranních polibků a dopolední zamilovaných textových zpráv očekávejte, že vám sice bude psát, ale bude se neustále ptát, kde jste, co děláte a kdy se vrátíte. Žárlivý Býk se chová jako někdo, kdo vás vlastní.

Blíženci

Blíženci nemají absolutně žádný problém vypořádat se s drobnými hádkami a neshodami ve svém vztahu. Jediné, na čem jim záleží, je dostat to, co vás oba trápí, do otevřeného prostoru, abyste si to vyříkali a měli to za sebou. Ale když tajně žárlí, úplně je to vyvede z míry a mají pocit, že to nezvládnou. Mají strach o partnera, že je opustí. Když žárlí muž Blíženec, má tendenci přestat mluvit a uzavřít se do sebe.

Rak

Raci jsou velmi emotivní, a pokud se potýkají s tajnou žárlivostí, jsou pak ještě emotivnější a je pro ně těžké se s tím vypořádat. Když Rak žárlí, je na jedné straně velmi kontaktní, na druhé straně velmi vzdálený, což pro vás může být dost matoucí, ale pro Raka je žárlivost absolutní noční můra. Očekávejte, že vám řekne, že je mu jedno, že se v pátek večer neuvidíte, protože už něco máte, ale lepší je si to rozmyslet a raději něco společného s Rakem naplánovat.

Lev

Když žárlí Lev, přesvědčuje sám sebe, že žárlí jen proto, že pro to existuje skutečný důvod. Věří, že si je tak jistý svými emocemi, že se nemůže ve svých pocitech mýlit. U žárlícího Lva si všimnete, že jeho nálada se změní z optimistické a láskyplné na hrubou a agresivní. Kromě toho, že je Lev hrubý, je taky přehnaně dramatický.

Panna

Pro Pannu je žárlivost matoucí a drsná emoce a takové emoce ve vztahu nechce řešit. Snaží se o to nezajímat a nepřipouštět si to, ale ve skutečnosti to Pannu dost žere. Když Panna žárlí, tají to a snaží se to skrýt. Zároveň se vám Panna začne vzdalovat nebo ztichne, protože bude chtít vstoupit do svých myšlenek a přemýšlet o tom, co se děje. Nebude chtít, abyste to řešili společně, ale buďte trpěliví, protože nakonec k tomu dojde, jen si to musí v hlavě zorganizovat.

Váhy

Váhy používají žárlivost jako trik, abyste se zase více sblížili. Myslí si, že když vám ukážou, o kolik jsou lepší než kdokoli jiný, přestanete dělat všechny ty věci, kvůli kterým na vás žárlí. Je to možná trošku matoucí, ale Váhy si ve své hlavě myslí, že je to prostě vaše chyba, že na vás žárlí. Váhy nebývají dětinské, ale žárlivost z nich dělá malé bojácné dítě.

Štír

Není žádným tajemstvím, že Štír je tvor plný emocí, takže reakce žárlivého Štíra je jak uragán. I když mu řeknete, že není třeba, aby na vás žárlil, bude k tomu muset dojít sám. Nejprve se rozzlobí a nečekejte, že si s vámi o tom bude chtít promluvit. Naopak čekejte, že se naštve, a to rychle.

Střelec

Střelec prostě nenávidí žárlivost. Je to typ člověka, který nikdy nechce být spoután, proto nejen že nechce, aby na něj žárlili druzí, ale stejně tak nechce žárlit on sám. Když začne žárlit, myslí si, že je to proto, že se až moc ve vztahu angažoval. Zpočátku to bude popírat. Nechce, aby ho v životě něco obtěžovalo, nechce žádné komplikace, takže je pro něj tato nová emoce těžko přijatelná.

Kozoroh

Pokud u Kozoroha vyvoláte žárlivost, je velká šance, že vám okamžitě řekne něco ve smyslu: „Žárlivost je hloupá emoce. Nikdy bych nežárlil.“ Ale Kozoroh je člověk stejně jako my ostatní a nemůže si nařídit, aby nežárlil. Nejde to. A když žárlit začne, jeho pokerová tvář tvrďáka se začne hroutit.

Vodnář

Vodnář nesnáší žárlení, protože je v rozporu se vším, za čím si stojí: svobodná láska a štěstí. Žárlivost Vodnáře primárně znepříjemňuje a je pravděpodobné, že bude předstírat, že vůbec netuší, o čem mluvíte, když mu vytknete, že žárlí. Ve skutečnosti je ale velmi dobrý v předstírání, že mu něco nevadí. I když si možná nic nepřizná nahlas, jeho mozek závodí s myšlenkami, že vás ztratí a zničí váš vztah.

Ryby

Ryby jsou velmi často citlivé a nejisté, a když začnou žárlit, tyto emoce zesílí. Žárlící Ryby mají najednou pocit, že musí o vaši náklonnost soutěžit s někým jiným, i když to je tisíc kilometrů daleko od pravdy. Ale Ryby tomu budou věřit a zároveň začnou pochybovat o tom, jestli jsou pro vás dost dobré. Začnou být také více uzavřené, když budou s vámi, a to je způsob, jak vám dávají vědět, že pokud byste chtěli být s někým jiným, ony vás zdržovat nebudou.


Životní styl - další články

Doporučujeme