TIP FREKVENCE 1: Barvy ovlivňují naši psychiku. Mrkněte se, jak!

13. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Barvy hrají v našem životě větší roli, než si možná myslíme. Některé povzbuzují chuť k jídlu, jiné uklidňují. A některé dokonce léčí.

Žlutá

Žlutá je barvou slunce, pohody a také prostoru. Ve žlutě vymalované místnosti se obvykle cítíme pohodově. Ale záleží na tónu. Špatně zvolený tón může způsobovat úzkost a depresi, prý dokonce sebevražedné sklony. Zvolte teplou sluneční žlutou. Nemusíte se pouštět do rekonstrukce bytu, začněte maličkostí. Žlutý hrneček, šála…

Červená

Červená barva nejlépe prodává. Proto je tolik obalů červených nebo s červenými prvky. Červená je barvou aktivity a optimismu. Věděli jste, že se nevěsty v Číně oblékají do červené? Červená také znamená POZOR! Jedovaté houby, rostliny nebo ryby jsou často červené. Červené se nebojte, vyzkoušejte ji třeba na barvě dekoračních polštářů.

Modrá

Modrá je dobrá, to víme z písničky. Má uklidňující povahu a navozuje pocit klidu. Modrá barva údajně tlumí nedobré nálady a hádky na pracovišti. Stačí, aby byla obsažena na nábytku nebo vhodně zvolených obrazů či doplňků. Modrou volí častěji muži, nejčastěji v povoláních úředníků a politiků.

Černá

Černá není dávno barvou smutku. Je to symbol důstojnosti a serióznosti. A sluší každému. Navíc má zeštíhlující účinky. Černá barva působí dobře i na okolí, lidé, kteří nosí černé oblečení, působí na jako pracovití a disciplinovaní.

Růžová

Zapomeňte na to, že růžová je jenom pro malé holčičky. Správně zvolený tón růžové sluší i dospělým klukům. Pánové, vyzkoušejte alespoň tričko nebo kravatu! A něco růžového si dopřejme i k jídlu. Při pohledu na plátek vodního melounu se nám sbíhají sliny. A sklenka růžového sektu neurazí nikoho.

Zelená

Kriminalisté vyslýchají podezřelé velmi často v zeleně vymalovaných místnostech. Je statisticky prokázáno, že se pachatelé častěji přiznají. V zeleném prostředí si prý méně stěžujeme na nedostatek peněz a připadáme si klidnější. Dokonce i mosty proslavené sebevraždami se po nátěru zelenou barvou změnily na běžné mosty bez nebožtíků. Zelenou vnímáme podvědomě jako barvu přírody a života.

Zlatá

Zlatá je barvou důležitosti. Obecně platí, že citlivější k barvám jsou ženy, které barvy mohou vnímat nejen zrakem, ale i povrchem kůže. Proto asi ženy touží od pradávna po zlatě a všem, co se jako zlato třpytí. Takže pánové, vaše drahé polovičky za to nemohou!

 

Hledáte barevnou inspiraci pro vaše potomky? Budou vás bavit naše tipy!

Vyzdobte pokojíček barvami vaší malé princezně!

Životní styl - další články

Doporučujeme