TIP FREKVENCE 1: Blíží se Valentýn. Darujte šperk, je to investice!

11. února 2016·Životní styl·Redakce

V neděli oslavíme svátek svatého Valentýna. Je to svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. Češi ho už přijali za svůj. Vždyť co je špatného na lásce? A dárcích!

K Valentýnu patří dárečky. Nemusíte zruinovat peněženku, radost můžete udělat naprostou maličkostí, věnovanou z lásky.

Pokud ale přemýšlíte (pánové) o větším překvapení, s hezkým šperkem nikdy nešlápnete vedle. Je to investice nejen do vztahu.

Jak často kupujeme šperky

Údajně kupujeme klenoty jednou za 5 a více let. Je to dárek, který nic nezkazí (tedy když se trefíme do vkusu) a občas hodně zachrání.

Pamatujete na film Láska nebeská? Podobně jako ve filmu nejvíce šperků kupují muži milenkám. Až 25% mužů koupí milence šperk právě k Valentýnu. Manželkám prý stačí čokoláda. Tak s tím je třeba něco udělat!

Kdy je čas na šperk

  • 77% žen i mužů vnímají šperk jako vhodný dárek k významnému jubileu
  • 64% by volilo šperk jako dárek k svatbě
  • 62% žen dostává šperk k narození dítěte
  • 12% k maturitě
  • 4% k Vánocům

Jak nakupujeme

Každý pátý Čech nakupuje šperky jako investici. Údajně se jedná o šperky od 30.000 Kč. Jsou to prsteny s diamanty, safíry a rubíny. No, asi se nemáme špatně! Ženatí muži a podnikatelé investují do daru v podobě šperku 10.000 Kč.

Co je IN

Nejčastěji prodávanými šperky jsou náušnice a prsteny, jedná se o 2/3 prodaných šperků. Nejraději máme šperky z bílého zlata (47%). A skoro 67% Čechů chce bílé zlato ozdobené brilianty.  Pozor! Až 20% diamantů na českém trhu je podle odborníků nadhodnocených nebo dokonce falešných!

 

Pokud stav vaší peněženky nebo konta není v kondici a šperk z pravého zlata je dárek z kategorie sci-fi, nevadí. Svatý Valentýn od vás nečeká, že se zadlužíte. Svatý Valentýn čeká na to, že budete s partnerem nebo partnerkou spolu.

Nejhezčím dárkem může být společný zážitek, nemyslíte?

RADY FREKVENCE 1: Sedm způsobů, jak být šťastnější

Jaké dárky a oslavu ocení vaši nejmenší? Inspirujte se na webu Pigy máma!

 

Životní styl - další články

Doporučujeme