TIP FREKVENCE 1: Jste těhotná? Jezte víc čokolády!

5. února 2016·Životní styl·Redakce

O čokoládě víme, že nám zvedne náladu. Ale tahle hnědá dobrota má mnohem víc pozitivních vlivů na naše zdraví. Prospívá především těhotným!

Vtěhotenství by se měly ženy trochu rozmazlovat. Přesto se spousta těhotných raději vzdá dobrot a sladkostí – ze strachu před kaloriemi a nabranými kilogramy.

Přitom se čokoláda nechá tak báječně spojit s dietou!

Navíc je mlsání v těhotenství zdravé! Nastávající maminka, která jí v těhotenství pravidelně čokoládu, pozitivně ovlivňuje vývoj plodu.

Vědci zkoumali 129 těhotných žen v 11. až 14. týdnu těhotenství, a to po dobu 12 týdnů. Při výzkumu byly nastávající maminky rozděleny do dvou skupin.

Jedna skupina dostávala denně 30g čokolády s nízkým podílem flavonoidů, tedy s velice malým množstvím druhotných rostlinných látek. Druhá skupina směla denně mlsat 30g čokolády s vysokým podílem flavonoidů.

Poznámka: Flavonoidy jsou známé pro své antioxidační působení. Celkem k flavonoidům patří asi 60 látek, které mají obvykle kladný vliv na lidský organismus. V souvislosti s působením na lidské zdraví se flavonoidy často zmiňují u vína, jež je obsahuje ve větším množství. Flavonoidy jsou obsaženy též v čokoládě díky jejich přítomnosti v kakau.

Studie udělala radost všem mlsajícím maminkám: denní konzumace čokolády má pozitivní vliv na růst plodu a placenty a celkově pozitivní efekt na vývoj dítěte. Konzumace čokolády zlepšuje také krevní oběh v těle.

To je dobrá zpráva pro všechny těhotné!

A ostatní si konzumaci musí zdůvodnit po svém.

Nejste těhotní? Mlsejte jinak! Máme pro vás pár zdravých tipů.

Přečtete si zpověď šestinedělky na webu Pigy máma!

Životní styl - další články

Doporučujeme