TIP FREKVENCE 1: Kde v Evropě natankovat nejlevněji

26. června 2015·Životní styl·Redakce

Dobrá , ba přímo výborná zpráva. Na dovolené v cizině  natankujeme nejlevněji za 3 roky! I když,  záleží na tom, kde natankujeme. A jak jsme na tom u nás? 

Benzin za 15 korun – v Rusku nebo Srbsku

V porovnání cen paliva s ostatními státy, se Česká republika umístila na krásném 8. místě. Za námi je třeba Slovensko, Chorvatsko nebo Rakousko. Suverénně nejlevněji řidiči natankují v místech, kam moc nejezdíme. V  Rusku, Srbsku a Bosně a Hercegovině, tam se cena pohybuje pod 30 Kč/l a v Rusku dokonce okolo 15 Kč/l.

Jedete do Polska nebo to tam máte blízko? Načerpejte pohonné hmoty tam! Mluvčí Ústředního automotoklubu Petr Vomáčka Frekvenci 1 řekl: “Pokud se podíváme do našeho okolí, tak určitě natankujte v Polsku. Benzín vychází levněji o  o 80 haléřů na litr, než u nás. U nafty o korunu”. 

Na cestu do Itálie a Chorvatska natankujte doma

Nejdražší je Norsko, Nizozemí, Velká Británie a Itálie –  a to jak u benzínu, tak u nafty. Benzín je v Norsku za 50 korun na litr a nafta je ve Velké Británie skoro  za 46 korun a v Norsku za 45 kaček.

Pokud jedete na jih Evropy k moři , tak doporučujeme tankovat ještě u nás a v Rakousku. V Itálii si opravdu připlatíme – u nafty je to 42,50, u benzínu 46,40 korun. “Pokud pojedete do Francie, natankujte v Německu. Tam to vychází oproti Francii o korunu levněji”, dodal Petr Vomáčka z ÚÁMK.”                                                                                    

Ceny  vyletí během prázdnin vzhůru

Ceny se přes léto budou určitě hýbat. Bohužel nahoru. “Záleží na pohybu kurzu Eura a Dolaru, na pohybu kurzu ropy. Očekáváme že cena vyletí až o 50 haléřů nebo korunu.   Záleží taky na tom, jestli Řecko nezbankrotuje. Pokud zbankrotuje a odejde z Eurozóny, tak cena půjde ještě nahoru.

 Za uplynulé tři roky jsme na tom s cenami benzinu i nafty nejlépe.

Životní styl - další články

Doporučujeme