TIP FREKVENCE 1: Víme, jak si v novém roce udržet sportovní nadšení!

4. ledna 2016·Životní styl·Redakce

K nejčastějším novoročním předsevzetím určitě sport. V lednu mají radost provozovatelé fitness center a prodejci sportovního zboží. Co dělat, aby radost a sportovní elán vydržely i nám?

Zopakujeme si pár triků, které fungují!

Výběr vhodného druhu sportu

Pokud jste spíše individualista, vyberte si běh nebo jógu. Kolektivní křepčení na zumbě pro vás nebude to pravé. Sportovní aktivity jsou sice zdravé pro naše tělo, kondici i zdraví. Pokud vás ale „váš“ sport nebaví a nepřináší vám radost, nadšení z pravidelného tréninku pravděpodobně rychle opadne. Nebojte se vyzkoušet různé druhy sportu. Možná budete překvapeni, že se najdete v thajském boxu!

Zabalte si tašku

Pokud volíte sportovní aktivitu ihned po pracovní době, vezměte si sebou do práce už rovnou věci na převlečení. Odpadne tak pokušení, že po návratu domů vzdáte odchod na plánovaný trénink. Doma vás příliš snadno napadne milión důvodů, proč dneska vlastně nemůžete jít. Sportovní taška, kterou máte v práci na očích, vás skoro pokaždé donutí vyrazit.

Fotka na ledničce 

Dejte si na ledničku nebo jiné inspirativní místo fotografii, kde se sobě fakt hodně nelíbíte a máte nějaké to kilo navíc. Nebo naopak, fotku z časů, kdy jste byli v nejlepší formě. Každého motivuje něco jiného: už chci vypadat jinak nebo chci zase vypadat, jako dřív.

Vzájemná podpora

Dokopat se k nějaké sportovní aktivitě pouze vlastní silou vůle, to může být někdy zatraceně těžké. Zkuste se dohodnout s přáteli nebo partnerem, že se navzájem podpoříte a budete se hecovat k lepším sportovním výkonům. Odřeknout kamarádce nebo příteli je totiž mnohem těžší, než zradit sám sebe.

Plánujte si termíny

Sportovní aktivity mají mít ve vašem diáři pevné místo. Co je psáno, to je dáno. Až vás budou kamarádi tahat „na jedno“, uvidíte, že to dneska nejde, v diáři už zabírá místo trénink. Nepolevte, budete mít větší radost, že dokážete odolat. Na pivo přece můžete jít, až budete mít čas vy. Nastavte si pravidelný režim, z pravidelnosti se postupně stane samozřejmost.

Funkční oblečení

Zapomeňte na stará vytahaná trika a boty. Pokud berete sport vážně, investujte do odpovídajících doplňků. Kvalitní obuv, funkční prádlo, barevné čelenky, sportovní osušky. Budete si nejen dobře připadat, ale poděkuje vám i vaše tělo. Navíc může být nákup nového sportovního oblečení motivací: až shodím 5 kilo, koupím si novou běžeckou mikinu a boty lehounké jako pírko.

Užijte si endorfiny

Až se po sportu osprchujete, převléknete do suchého a budete vědět, že to pro dnešek máte za sebou, dopřejte si slastné ááách! Hladina endorfinů vás dostane do nálady, která za trochu pohybu přece stojí!

Tak s čím zítra začnete?

Životní styl - další články

Doporučujeme