TIP FREKVENCE 1: Vydejte se do Vídně. 10 důvodů, proč ji navštívit s dětmi

14. května 2016·Životní styl·Redakce

Do rakouské metropole se vyplatí vydat se s celou rodinou. Výlet si můžete užít báječně i s dětmi! Naplánovali jsme pro vás 10 nej!

Zoologická zahrada

Ta vídeňská má nejdelší historii na světě. Už třikrát získala ocenění jako nejlepší evropská ZOO. Založil ji v roce 1752 císař František I. Štěpán Lotrinský, manžel Marie Terezie. Těšit se můžete na lední medvědy, slony, podmořský svět a pochopitelně i hvězdu ZOO, pandu velkou.

Muzeum voskových figurín

Přímo v Prátru najdete pobočku slavného londýnského muzea Madame Tussaud. Potkáte tu Františka Josefa I., Sissi nebo Amadea. Mladší VIPky zastupuje třeba Johny Deep nebo Angelina Jolie.

Udělejte si piknik

Vídeň byla několikrát vyhlášena jako nejlepší místo pro život. Zelené plochy tu najdete na polovině území. Najdete tu spoustu dětských hřišť. Děti se vyřádí v lanových centrech na Starém Dunaji, Dunajském ostrově nebo Kahlenbergu.

Projeďte se tramvají

Tramvaj č. 1 je pro turisty zajímavá trasou, která krouží kolem centra Vídně. Pokud nasednete, absolvujete skoro zadarmo okružní jízdu. Každou neděli navíc děti v tramvajích nic neplatí. V sobotu a ve všední dny stojí dětské jízdné 1,10 EUR.

Hundertwasserhaus

Nic není rovné a v pravidelné linii. To je odrazem myšlení známého architekta. Fasáda je pestrobarevná, dům je porostlý zelení a je to fakt turistický cíl. Bydlí tu normální Vídeňané, byty jsou jejich, ale vy můžete navštívit obchůdky nebo zdejší galerii.

Plavba po Dunaji

Pohled z paluby na město má co do sebe. Na parníku si můžete dát něco dobrého, poslechnete si hudbu a vychutnáte si Vídeň jinak než jako pěšáci (platí i pro Prahu a spol.).

Mořský dům

Velkou atrakcí Vídně je žraločí laguna, kde se s nimi můžete dokonce potápět. Taky je tu fauna korálových útesů, středomořská fauna i tropický prales. V mořském domě žijí i ptáci, želvy, hadi a krokodýli.

Muzeum Sissi

Kdo má rád princezny a spol., musí sem! V Hofburgu najdete v apartmánech císařovny nádherné šaty, portréty i šperky. Děti se tu nudit nebudou a výklad dostanete i v češtině.

Prátr

Je to nejstarší zábavní park na světě! Už v roce 1799 věnoval císař Josef II. místo na břehu Dunaje svým Vídeňanům jako rekreační oblast a hodně brzy ji objevili první kolotočáři. Už od roku 1897 se uprostřed Prátru točí ruské kolo, které se stalo symbolem Vídně. Parádní je kolotoč Praterturm, který vás vyveze až do výšky 100 metrů (to je jako 35 pater, takže nic pro slabé povahy). Najdete tu celkem 250 atrakcí pro malé i velké.

Vídeňský řízek

Pravý Wienerschnitzel se dělá z telecí kýty a musí být přes celý talíř. Takové sloní ucho. Jak na něj?

Z masa nakrájejte centimetr silné řízky, které pak ještě nařízněte naplocho, aby šly rozložit jako kniha. Mezi potravinovou fólií je rozklepejte na co nejslabší plátek. Ideál jsou 4 mm. Pak obalte jako obvykle a smažte je ve vyšší vrstvě másla dozlatova. K tomu brambůrky a vídeňská klasika je na světě!

 

Prezident o rakouském protějšku: Ten dědula se před chvílí vzbudil a něco kňourá!

PORADNA FREKVENCE 1: Víte, jak správně pojistit sebe i dítě?

Životní styl - další články

Doporučujeme